--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 8 квітня

20:05, 8 апр 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки понеділка.

- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то за даними Генштабу ЗСУ наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними ОК "Південь" за минулу добу підтверджені втрати ворога склали 126 окупантів та 40 одиниць озброєння та військової техніки, з них: 19 одиниць авто-бронетехніки; 16 артилерійських систем; 2 засоби протиповітряної оборони; 2 станції РЕБ.
 
Вчора ввечері та вночі країна-терорист знову атакувала Україну ракетами та ударними БпЛА. За інформацією Повітряних Сил ЗСУ, всього було збито 17 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136». А у Криворізькому районі було збито керовану авіаційну ракету Х-59. Дякуємо ППО!
 
Але загроза повторних атак залишається високою, тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги. Бережіть себе та своїх близьких.
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі ворог вночі атакував з артилерії та дронами-камікадзе Нікополь та Марганецьку громаду. Пошкоджено комунальне підприємство, приватний будинок,  авто. Вранці окупанти знову атакували Нікополь із артилерії. Поранення отримали 21-річна дівчина та 49-річний чоловік. Знищено двоповерховий житловий будинок, пошкоджено 6 приватних осель, господарські споруди, інфраструктурний об'єкт, газогін, ЛЕП. Також ворог ударив по Марганецькій громаді. Без втрат.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було.
 
- Що стосується Кривого Рогу, то незважаючи на всі труднощі місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні, комунальний транспорт та соціальні установи. Усі органи влади злагоджено виконують свої обов'язки.
 
- За повідомленням "Укренерго", на Криворіжжі продовжено обмеження споживання для промислових споживачів, обмежень для населення з електроенергії немає. Але ситуація може змінитися в будь-який час - пошкодження об'єктів енергетичної структури дуже серйозні у багатьох регіонах країни, а вся енергосистема дуже взаємопов'язана. Тому про всяк випадок тримайте зарядженими гаджети та павербанки.
 
- Рада оборони міста продовжує вести системну роботу щодо надання допомоги нашим героїчним військовим. Лише за декілька останніх днів ми надали допомогу нашим військовим на суму ще 1 млн 24 тис. грн. Зокрема 129-й, 67-й, 77-й бригадам, нашим нацгвардійцям в/ч 3011, 57-му полку зв'язку та іншим частинам було передано 11 відремонтованих військових автомобілів, засоби радіоелектронної боротьби, генератори, морозильні камери, бензопили, меблі та багато іншого.
 
Таким чином, Радою оборони міста надана допомога нашим військовим на суму вже понад 1 млрд 900 млн грн. Це один із найбільших показників в Україні по допомозі ЗСУ від міст. І ця робота триває
 
- Та про наші мирні перемоги. На Чемпіонаті України з тхеквондо ВТФ відмінно виступили вихованці нашої ДЮСШ №8 Обльотова Маргарита в жіночій команді посіли 1 місце та стала Чемпіонкою України, а Кулешов Давид та Обльотова Маргарита у парі посіли 3 місце. Вітаю спортсменів, їх батьків та тренерів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых