--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 6 квітня

20:58, 6 апр 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

 Коротко про підсумки цієї суботи.

 
 
- Ще одна тривожна ніч минула на Криворіжжі. Ворог знову атакував Україну, у тому числі і нашу область, ракетами та ударними БпЛА. У небі над нашою областю було збито 3 БпЛА, у тому числі 1 - у Криворізькому районі. Дякуємо ППО!
 
- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то, за даними Генштабу ЗСУ, наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними ОК "Південь" за минулу добу підтверджені втрати ворога склали: 149 окупантів та 76 одиниць озброєння та військової техніки, з них: 3 реактивні системи залпового вогню “Град”; 2 вогнеметні системи залпового вогню “Буратіно”; 13 гармат; 3 міномети; 49 одиниць авто-бронетехніки; 1 станцію радіоелектронної боротьби; 1 човен; 1 генератор та 3 аерофотостанції. Також знищено ворожий пункт управління БпЛА, спостережний пункт та бліндаж.
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі вночі ворог атакував з артилерії Нікополь. Пошкоджено культурний центр, бібліотеку, житло для переселенців, торговий центр, спортклуб, 8 багатоповерхівок, 16 приватних будинків, 7 господарських споруд, авто, гаражі, ЛЕП. Слава Богу - без втрат.
Протягом дня ворог 7 разів бив по Нікопольщині дронами-камікадзе. Обстріляв район і з важкої артилерії.  Під ударом були сам Нікополь та Мирівська, Марганецька, Покровська сільська громади. Пошкоджені приватні та багатоповерхові будинки. Загиблих і постраждалих немає.
 
- У Криворізькому районі вдень обстрілів не було.
 
- Що стосується Кривого Рогу, працюють усі служби, лікарні та соціальні установи. Обмежень для населення з електроенергії наразі немає, але ситуація може змінитися будь-якої миті. Також продовжено обмеження на Криворіжжі споживання для промислових споживачів. Тому про всяк випадок тримайте зарядженими гаджети та павербанки. Також у місті працює 213 Пунктів незламності.
 
- 25 років виповнилося міському духовому оркестру. За ці роки він став одним із символів культури Кривого Рогу. На честь ювілею відбувся яскравий концерт. Щиро дякую диригенту оркестру Івану Леонтійовичу Кулжинському, який створив цей чудовий колектив і очолює його всі ці роки. 40 професійних музикантів, серед яких багато молоді. В репертуарі оркестру - понад 300 творів. На свій «срібний» ювілей музиканти підготували нову програму. Бажаю всьому колективу натхнення та творчих успіхів!
 
- Про наші мирні перемоги. На Кубку світу з боротьби самбо, який відбувся у Вірменії, гідно представила Кривий Ріг та всю Україну наша спортсменка Валерія Захаревич. Вихованка ДЮСШ №7 стала переможницею у ваговій категорії до 80 кг. Вітаю нашу землячку та бажаю нових успіхів!
Зазначу, що у нас в місті цей вид спорту дуже популярний. Саме у Кривому Розі сьогодні стартував Чемпіонат області з самбо. На татамі у запеклій боротьбі зійшлися майже двісті спортсменів. В загальнокомандному заліку першість у криворізьких спортсменів! Змагалися юнаки двох вікових груп: 2009-2010 та 2013-2014 років народження. Тому ми з впевненістю дивимося у майбутнє.
 
- Шановні земляки! Прошу бути обережними, - на Дніпропетровщині встановилась майже суха погода з сильними поривами вітру. У місті знову почастішали випадки пожеж в екосистемі. Будьте обережні самі та стежте за дітьми - працівникам ДСНС вистачає роботи крім того, щоб гасити очерет і суху траву.
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!

Скучної вам ночі, дорогі земляки! Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых