--.-° --% 0мм

О.Вілкул: Кривий Ріг та Королівство Бельгія зміцнюють партнерські стосунки

14:12, 5 апр 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Під час візиту до Кривого Рогу Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія Петер Ван де Вельде обговорив з міською владою спільні ініціативи в економічній, гуманітарній, соціальній та інших сферах. В тому числі встановлення побратимських відносин Кривого Рогу з одним з промислових міст Бельгії.

Історія взаємовідносин Кривого Рогу і Бельгії налічує майже 150 років. Бельгійські інженери та інвестори активно брали участь у створенні промисловості Кривого Рогу. Цей факт підкреслив в рамках перемовин у виконкомі Криворізької міськради Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгії в Україні Петер Ван де Вельде. «Відносини Бельгії та Кривого Рогу сягають корінням XIX сторіччя. Бельгійський капітал мав значущу роль у розвитку Кривого Рогу і зараз це також дуже важливо, адже Кривий Ріг є одним із найбільших промислових центрів України», - зазначив пан Посол.

Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул сказав: «Від самого початку російської агресії Королівство Бельгія надає Україні вагому допомогу – оборонну, політичну, гуманітарну та фінансову. Розвиток співпраці на місцевому рівні працює на посилення та зміцнення взаємовідносин між нашими країнами».

«Ми знайшли порозуміння, що наша спільна мета – відновити стосунки і максимально залучити підтримку Бельгії до процесу розвитку Кривого Рогу. Це стосується в тому числі залучення інвестицій та сучасних технологій для створення нових підприємств», - підкреслив перший заступник міського голови Євген Удод.

Заступник міського голови Кривого Рогу Сергій Мілютін зазначив: «Важливою складовою наших відносин стане взаємодія в гуманітарній сфері. Це стосується, зокрема, встановлення партнерських відносин між криворізькими вишами, закладами професійно-технічної та середньої освіти з аналогічними навчальними закладами Бельгії та реалізація спільних проєктів в культурній галузі».

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых