--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 03 04 24

19:14, 3 апр 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки середи.

- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то за даними Генштабу ЗСУ наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними ОК "Південь" за минулу добу підтверджені втрати ворога склали: 93 окупанти та 34 одиниць озброєння та військової техніки, з них: 2 РСЗВ “Град”; 9 гармат; 5 мінометів; 9 одиниць авто-бронетехніки; 1 станція РЕБ. Також знищено польовий склад боєкомплекту та 2 ворожі фортифікаційні споруди.
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі вдень ворог атакував з артилерії та дронами-камікадзе Нікополь, Покровську та Марганецьку громади. Пошкоджено приватне підприємство та інфраструктурний об'єкт. Без втрат. У Криворізькому районі обстрілів не було.
 
- Шановні земляки, загроза ракетних та дронових атак залишається високою, тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги. Бережіть себе та своїх близьких.
 
- Що стосується Кривого Рогу, то незважаючи на всі труднощі місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні, комунальний транспорт та соціальні установи. Усі органи влади злагоджено виконують свої обов'язки. За повідомленням "Укренерго" обмежень для населення з електроенергії немає, але продовжено обмеження на Криворіжжі споживання для промислових споживачів.
 
- Продовжуємо надавати допомогу людям, чиї квартири та будинки постраждали внаслідок ворожої ракетної атаки 1 квітня. Нагадую, було пошкоджено 68 квартир у 19 багатоповерхівках та 4 будинка приватного сектора, вибито 428 вікон у квартирах та під’їздах.
 
Бригади комунальників та управителів працювали цілий день вчора і сьогодні над ліквідацією наслідків. Усі вікна були закриті плівкою та ОСБ, там де людям була потрібна допомога – вона була надана. З матеріального резерву міста людям було видано 8 листів ОSB, 1 180 м.кв. тарпауліну, 850 м. кв. плівки. Потім вікна будуть склити. Вчора ввечері вдалося відновити пошкоджену високовольтну ЛЄП. При цьому весь період енергопостачання району було забезпечено.
 
Прийнято вже 66 заявок про надання матеріальної допомоги від міста за пошкоджене майно. Для кожної квартири чи будинку розмір допомоги буде визначатися індивідуально, залежно від завданої шкоди, на сьогодні складено 73 акти. Звертаю увагу, що ті мешканці потерпілих квартир, хто з якихось причин не зміг отримати матеріали чи написати заяву на матеріальну допомогу від міста вчора чи сьогодні, можуть це зробити у наступні дні у районному виконкомі за адресою: Дніпровське шосе, 11.
 
- Життя триває. У Кривому Розі для обговорення нових проєктів пройшла Координаційна нарада з понад двадцятьма міжнародними та українськими гуманітарними організаціями.  У зустрічі, зокрема, взяли участь представники: Міжнародної організації з міграції (МОМ), Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), Дитячого Фонду ООН UNICEF, Save The Children in Ukraine, ACTED, Israel Aid, People in need, Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй (UNDP), International Medical Corps, ZOA, БФ «Слов’янське серце», ГО «Проліска», БФ «Право на захист» та інші. Завдяки співпраці Ради оборони Кривого Рогу та міськвиконкому з міжнародними партнерами у місті успішно реалізуються десятки гуманітарних проєктів. Партнери бачать дієвість співпраці проєктів, а тому кількість напрямів та обсяги допомоги збільшуються. Ми співпрацюємо в режимі 24/7. І завдяки цьому місто має довіру та підтримку від наших партнерів.
 
- Та про наші мирні перемоги. На Чемпіонат України з сумо серед дорослих та молоді наші спортсмени показали відмінні результати. У категорії U21 - 1 "золото" та дві срібні медалі, у категорії U23: 1 "золото", 1 "срібло" та 2 "бронзи", а в категорії "Дорослі" - 2 "золота" та 2 "бронзи"! Вітаю спортсменів, їх батьків та тренерів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых