--.-° --% 0мм

До уваги криворіжців: Що пропонує служба зайнятості внутрішньо переміщеним особам

10:37, 3 апр 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У службі зайнятості Кривого Рогу розповіли, на які послуги можуть розраховувати внутрішньо-переміщені особи, які шукають роботу.

1. Послуги з пошуку роботи.

Все, що необхідно зробити внутрішньому переселенцю – це звернутися до найближчого центру зайнятості або зареєструватися як безробітний через Портал Дія.

2. Організація професійного навчання.

Служба зайнятості здійснює навчання безробітних у навчальних закладах, зокрема, в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості за 95 робітничими професіями та близько 400 освітніми програмами. Для безробітних таке навчання безоплатне, воно здійснюється за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

3. Можливість отримання ваучера на навчання.

Це документ, що дає змогу внутрішньо переміщеним особам безоплатно підвищити кваліфікацію або отримати нову професію за затвердженим Мінекономіки переліком зі 124 професій і спеціальностей.  Подати заявку на отримання ваучера можна в паперовому або електронному вигляді.

4. Надання грантів на започаткування або розвиток вже діючого бізнесу.

Передусім, мова йде про грантовий проєкт «Власна справа», що дає можливість отримати від 50 до 250 тис. грн на втілення своєї підприємницької мрії.

На ще одну грантову програму «Грант для ветеранів та їх подружжя» можуть подаватися переселенці зі статусом учасника бойових дій або члени їх сімей. У рамках цієї програми можна розраховувати на такі грантові суми:

  - до 250 тис. грн – за умови створення одного робочого місця;

  - від 250 до 500 тис. грн – за умови створення двох робочих місць;

  - від 500 до 1 млн грн може отримати учасник бойових дій або особа з інвалідністю внаслідок війни, зареєстрований як фізична особа-підприємець протягом 36 місяців до дати подачі документів, за умови створення чотирьох нових робочих місць.

Подати заявку на участь у грантових програмах разом із бізнес-планом можна через  Портал Дія.  

5. Фінансова підтримка роботодавців, які беруть на роботу внутрішньо переміщених людей.  

Наразі діє програма працевлаштування ВПО під час дії воєнного стану.     Слід зазначити, що в   цьому році у звя’зку з підвишенням розміру мінімальної заробітної плати зріс розмір компенсацій за такою програмою: з 01.01.2024 він складав-7100,0 грн., а з 01.04.2024 - 8 000,0 грн. на місяць. Також   збільшено тривалість виплати такої допомоги – з двох до трьох місяців, а за працевлаштування ВПО, які мають інвалідність, роботодавець зможе отримувати компенсацію шість місяців.

Більш детальну інформацію можна отримати, звернувшись до Криворізької філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості за адресою: м.Кривий Ріг,    вул. Космонавтів,1; телефонами (056 )404 85 22 або (068)205 43 04.

Контакти інспекції з питань праці та зайнятості

департаменту соціальної політики виконкому Криворізької міської ради:

тел: 067 838 38 39, (0564) 92 02 24

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых