--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 2 квітня

20:00, 2 апр 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки вівторка.

- Ворог продовжує підлу тактику терору мирних міст та громад України. Сьогодні вночі у небі над нашою областю під час чергової атаки окупантів було збито 9 ударних БпЛА типу "шахед". Вдень була ракетна атака на обласний центр. Загроза ракетних та дронових атак залишається високою, тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги. Бережіть себе та своїх близьких.
 
- Триває ліквідація наслідків вчорашнього ворожого ракетного удару по нашому місту. Головне – без втрат. Постраждалій жінці в лікарні було надано всю необхідну допомогу, вона виписана, лікується вдома під наглядом медиків.
 
За уточненими даними внаслідок атаки у Довгинцівському районі пошкоджено 68 квартир у 19 багатоповерхівках та 4 будинка приватного сектора. Вибито 428 вікон у квартирах та під’їздах. Комунальні служби продовжують роботу з усунення наслідків ударів, задіяно 10 бригад.
 
З 7.00 ранку було розгорнуто Штаб допомоги мешканцям постраждалих квартир для видачі ОСБ, плівки, тарпауліну та іншого у школі №90. Усі необхідні матеріали були виділені з матрезерва міста і вже на ранок були завезені на місце щоб можна було швидко закрити вибиті вікна. З матеріального резерву міста людям вже видано 8 листів ОSB, 1 180 м.кв. тарпауліну, 850 м.кв. плівки.
 
Тим людям, які самим важко зачинити вікна допомагають бригади комунальників та управителів. Спочатку вікна будуть закриті, потім склитимуть. На теперішній час закрито плівкою близько 90% пошкоджених вікон у під’їздах будинків та 90% у квартирах (роботи ускладнюються сильними поривами вітру, але вестимуться і завтра доки всі вікна не будуть закриті), виконується благоустрій території. Постраждала і ЛЕП, на ній ведуться відновлювальні роботи. При цьому електропостачання району забезпечене.
 
Також вже прийнято 58 заявок про надання матеріальної допомоги від міста за пошкоджене майно. Для кожної квартири чи будинку розмір допомоги буде визначатися індивідуально, залежно від завданої шкоди. Створені у районі комісії проводять поквартирний обхід, за сьогодні складено 73 акти.
 
Ті мешканці постраждалих квартир, хто з якихось причин не зміг отримати матеріали чи написати заяву на матдопомогу від міста сьогодні, можуть це зробити завтра чи у наступні дні у районному виконкомі за адресою: Дніпровське шосе, 11. Допомога обов'язково буде надана. Усього з початку війни матеріальну допомогу від міста отримали вже 4 139 людей на суму 136,754 млн грн.
 
- Що стосується Кривого Рогу в цілому, то, незважаючи на всі труднощі, місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні, комунальний транспорт та соціальні установи. Усі органи влади злагоджено виконують свої обов'язки.
 
Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то за даними Генштабу ЗСУ наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними ОК "Південь" за минулу добу підтверджені втрати ворога склали: 126 окупантів та 57 одиниць озброєння та військової техніки, з них: 2 танки; 22 одиниці авто-бронетехніки; 22 артилерійських системи; 1 радіолокаційна станція.
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі з ранку ворог обстріляв з артилерії та дроном-камікадзе Нікополь та Червоногригорівську громаду. Пошкоджено 19 приватних будинків, 5 господарських споруд, 2 гаражі, ЛЕП газогін. Без втрат.
 
У Криворізькому районі обстрілів не було. Але працюючи з культиватором 45-річний чоловік наїхав на ворожий снаряд, отримав поранення, зараз госпіталізований. Шановні земляки, будьте максимально обережними на раніше прифронтових територіях!

- Та про наші мирні перемоги. На чемпіонаті Європи зі змішаних єдиноборств (ММА), який проходить у Сербії, вихованці СК "Барс" Ярослав та Владислав Хлистови вибороли бронзові медалі у віковій категорії 12-13 років. Вітаю спортсменів, їх батьків та тренерів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу! Ворог обов'язково буде покараний за всі свої злочини.

Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых