--.-° --% 0мм

Мешканка Кривого Рогу виявилася агенткою ФСБ: шпигувала за бойовими літаками ЗСУ поблизу міста

13:38, 2 апр 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одну учасницю агентурної мережі фсб, яку було викрито на початку цього року.

У Кривому Розі затримано шосту фігурантку з числа російських агентів, які відстежували геолокації ЗСУ на прифронтових територіях. Нагадаємо, що раніше у Дніпропетровській та Донецькій областях було затримано п’ятьох російських агентів.

Зловмисниця намагалась виявити військові аеродроми та місця базування української ППО поблизу Кривого Рогу. Також вона відслідковувала напрямки польотів бойової авіації ЗСУ. Зловмисниця мала зафіксувати їх геолокації на електронних картах і «прозвітувати» до ФСБ для планування агресором повітряних ракетних ударів по «цілях».  

Служба безпеки своєчасно викрила російську агентку, задокументувала її злочинні дії і затримала. За даними слідства, фігурантка -  ідеологічна прихильниця рашизму. У жовні 2023 року жінка потрапила у поле зору фсб через свою подругу – ще одну учасницю ворожої групи, яка наразі перебуває під вартою. Під час обшуків у помешканні фігурантки вилучено мобільний телефон із доказами її листувань з агресором.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых