--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 30 березня

19:19, 30 мар 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

 Коротко про підсумки цієї суботи.

- Ще одна тривожна ніч минула на Криворіжжі. Ворог знову атакував Україну, у тому числі і нашу область, ударними БпЛА типу "Shahed-131/136". У небі над нашою областю було збито 4 БпЛА, з них 1 над Криворіжжям. Вночі було чути саме бойову роботу наших захисників неба. У Кривому Розі без влучень та постраждалих. Дякуємо ППО!
 
Шановні земляки! Загроза ворожих ракетних та дронових атак зберігається. Дотримуємося всіх правил повітряної тривоги. Укриття чи правило двох стін. Бережіть себе та своїх близьких!
 
- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то, за даними Генштабу ЗСУ, наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці.
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі вночі ворог атакував з артилерії та дроном-камікадзе Нікополь та Червоногригорівську громаду. Пошкоджено інфраструктурний об'єкт. Слава Богу, без втрат.
Вдень ворог продовжив тероризувати Нікопольщину. Майже два десятки атак - окупанти застосували артилерію та безпілотники. Потерпали Нікополь, Марганецька, Покровська та Мирівська громади. Минулося без постраждалих. Але руйнувань – чимало.
 
- У Криворізькому районі вдень обстрілів не було.
 
- Що стосується Кривого Рогу, ситуація в місті знаходиться під контролем, працюють усі служби, лікарні та соціальні установи.
 
За повідомленням "Укренерго" зранку, через відсутність достатнього обсягу генеруючих потужностей внаслідок вчорашньої нічної масованої ворожої атаки на електростанції, енергетики змушені були застосувати графіки аварійних відключень у Дніпропетровській області, діяли обмеження і у Кривому Розі. Станом на зараз, як повідомили у ДТЕК, аварійні відключення вже скасовані. Енергетикам вдалось стабілізувати ситуацію. Обмеження діють лише для промислових підприємств. Проте про всяк випадок зберігайте зарядженими гаджети та павербанки.
 
- Триває надання допомоги мешканцям міста, чиї квартири постраждали в наслідок ворожої ракетної атаки 12 березня. Матеріальну допомогу від міста вже отримали 725 сімей на суму 15,1 млн грн.  
А з початку війни матеріальну допомогу від міста отримали 4139 людей на суму 136,754 млн грн.
 
- Життя триває. Закінчився «Ярмарок професій», який ми проводили для школярів третій рік поспіль.
На ярмарку було понад 40 локацій - всі криворізькі університети, коледжі та училища, найбільші промислові підприємства міста та інші. За п’ять днів ярмарок відвідали понад 5,5 тис школярів Кривого Рогу та Криворізького району. Для них проводилися майстер-класи, вікторини та інтерактиви.
Головна мета заходу – дати можливість молоді та їх батькам зробити свідомий вибір після школи, від якого залежить їх майбутнє.
 
- Провели в місті Х Міжнародний фестиваль-конкурс баяністів, акордеоністів та ансамблів «Сучасні ритми». В ньому взяла участь талановита молодь з п’яти європейських країн – Португалії, Польщі, Латвії, Молдови, Боснії та Герцеговини а також 18 регіонів України.
Директор Музичної школі №4 Олена Ковальська запросила до нас в Кривий Ріг на гала-концерт дітей з прифронтових міст. Не передати словами емоції у цих маленьких музикантів! Завдяки тому, що для безпеки ми створили в закладах культури укриття, ці діти саме в нашому місті вперше після епідемії ковіду та початку повномасштабної війни (майже 4 роки!) вийшли на сцену! Я вдячний криворізьким глядачам, які дружніми оплесками підтримували малечу. А ми, як міська влада, продовжимо робити все для розвитку юних криворіжців.
 
- Шановні земляки! Прошу бути обережними, - на Дніпропетровщині встановилась майже суха погода з сильними поривами вітру. У місті знову почастішали випадки пожеж в екосистемі. Будьте обережні самі та стежте за дітьми - працівникам ДСНС вистачає роботи крім того, щоб гасити очерети і суху траву.
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!

Скучної вам ночі, дорогі земляки! Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых