--.-° --% 0мм

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

08:07, 14 дек 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕСШановні учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС!
Більше 24-х років минуло від моменту найбільшої у світі техногенної катастрофи, а Чорнобильська трагедія до цього часу  озивається пекучим болем і стражданнями у багатьох родинах.  

Чорнобиль став символом нашої спільної біди, незліченних втрат, чорною смугою пройшов по долях мільйонів наших співгромадян. Сьогодні ми віддаємо данину пам’яті вогнеборцям та працівникам атомної станції, які першими прийняли на себе ядерний удар.

Дніпропетровщина була однією з перших областей, які взяли участь у ліквідації аварії. 23 тисячі жителів області стали безпосередніми учасниками ліквідації. Були задіяні найпотужніші матеріальні ресурси, науковий і технічний потенціал.

Сьогодні особливої турботи держави та громади потребують 27 тисяч наших земляків, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Під постійним контролем обласної влади знаходяться усі соціальні питання цієї категорії громадян.  

На рівні області вирішуються питання безкоштовного лікування і оздоровлення ліквідаторів і їхніх родин, забезпечення безкоштовними медикаментами і автотранспортом, надається матеріальна допомога чорнобильцям, які опинилися у скрутному становищі, та тим, які потребують невідкладної медичної допомоги. У вирішенні багатьох питань чорнобильців обласна влада тісно співпрацює із Обласною  громадською організацією „Союз Чорнобиль України”.

Шановні ліквідатори, «чорнобильці»! Щиро бажаємо всім вам, вашим сім'ям, близьким та рідним міцного здоров'я, злагоди, миру, родинного щастя і благополуччя.

Подвиг людей, які ціною свого здоров’я і життя усували наслідки трагічної аварії на Чорнобильській АЕС, вічно буди жити в нашій пам’яті.

З повагою,
Голова облдержадміністрації О.ВІЛКУЛ                                                
Голова обласної ради Є.УДОД  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых