--.-° --% 0мм

О. Вілкул: Для підтримки молоді в Кривому Розі для майбутніх абітурієнтів відкрився профорієнтаційний «Ярмарок професій»

10:59, 26 мар 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Міський «Ярмарок професій» стартував 25 березня й триватиме 5 днів. В рамках тижня профорієнтації випускники 9-х та 11-х класів отримають цікаву інформацію про широкий світ професій.

Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул сказав: «Для того, щоб допомогти випускникам обрати куди вступити після школи, проводимо «Ярмарок професій». Вже третій рік поспіль під одним дахом збираємо всі 8 криворізьких вишів та 30 закладів професійно-технічної та фахової передвищої освіти. Молоді люди можуть пройтись, поспілкуватися з викладачами закладів, подивитись навчальні програми, порівняти пропозиції й зробити свідомий вибір.

Дуже важливо, щоб молодь отримувала якісні знання та спеціальності відповідно до реального ринку праці, була впевнена в майбутньому та залишалася жити та працювати у рідному місті».

Для отримання якісної освіти не обов’язково виїжджати на навчання за кордон. Той самий закордонний досвід навчання можна отримати в закладах Кривого Рогу за програмами семестрового обміну, академічної мобільності у рамках програми Erasmus+, програмами подвійного диплома.

Крім того, місто всебічно підтримує талановитих студентів та учнів. «Кривий Ріг - лідер регіону за кількістю іменних стипендій, муніципальних нагород і премій для молоді, які виплачуються з міського бюджету. Найкращі представники студентства отримують муніципальні стипендії: ім. О. Поля, Г. Гутовського, В. Гурова та стипендію для молодих вчених ім. В. Бизова, на які з міського бюджету щороку виділяється 400 тисяч гривень», - сказав заступник міського голови Сергій Мілютін.

На кожній з локацій Ярмарку представники навчальних закладів надають свої презентації, інформують про умови та етапи вступу, навчально-матеріальну базу закладу, про свої досягнення та про цікаве й насичене студентське життя. Для комфорту абітурієнтів встановлено графік відвідувань «Ярмарку», про який учням повідомляють класні керівники.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых