--.-° --% 0мм

До уваги криворіжців, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

15:16, 22 мар 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Виготовлення бланків пільгових чорнобильських посвідчень і вкладок до них пільговим категоріям громадян, у тому числі особам, які постраждали від чорнобильської катастрофи, забезпечується Міністерством соціальної політики України.

На сьогодні бланки посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, тимчасово відсутні на державному рівні. 
 
З метою уникнення соціальної напруги серед громадян, які мають право на отримання статусного посвідчення, Мінсоцполітики запровадило використання довідок про встановлення статусу, виданих відповідними регіональними комісіями за результатами розгляду справ таких громадян, до отримання ними посвідчення встановленого зразка. 
 
Наголошуємо: довідки повноцінно заміняють чорнобильські посвідчення та приймаються, у тому числі Пенсійним фондом України при призначенні пенсій та додаткових пенсій за шкоду заподіяну здоров’ю відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», до заміни їх на відповідні посвідчення. 
 
Разом з тим Мінсоцполітики опрацьовує питання розроблення електронної форми посвідчення для розміщення в мобільному додатку Єдиного державного вебпорталу електронних послуг. 
 
Департамент соціальної політики 
виконкому Криворізької міської ради

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых