--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: Підприємці підтримують економіку країни під час війни - міська влада підтримує підприємців й допомагає в отриманні вітчизняних та міжнародних грантів

16:10, 20 мар 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Кривий Ріг цінує й підтримує підприємців, які не злякалися викликів війни, працюють на добробут держави та громади, сплачуючи податки й створюючи нові робочі місця.

Задля залучення додаткових ресурсів для представників малого та середнього бізнесу в місті у партнерстві з Центром зайнятості та Ощадбанком, проводяться освітні заходи та тренінги для створення успішних кейсів й отримання грантів. Як результат - у 2023 році 163 суб’єкти господарювання за допомогою міста отримали гранти майже на 68 млн грн. Це дало можливість створити понад 350 нових робочих місць.  Це результати спільної роботи міста, державних програм та міжнародних партнерів.

Із переможцями грантових програм, які отримали кошти та вже проводять підприємницьку діяльність, а саме початкова школа, в тому числі й для дітей з особливими освітніми потребами «Непосида school» у Металургійному районі та новий соціально орієнтований ресторан «Green» у Довгинцівському районі, поспілкувався в. о. міського голови Юрій Вілкул.

«Одним із важливих питань сьогодні є надання підтримки бізнесу, зокрема допомога нашим місцевим підприємцям у такій сфері, як залучення  різних інвестицій для розвитку їх діяльності. Це особливо важливо у важких економічних обставинах, спричинених війною. Підприємці підтримують економіку країни під час війни - міська влада підтримує підприємців й допомагає в отриманні вітчизняних та міжнародних грантів.

На сьогодні запропоновані грантові програми є дуже дієвими та стимулюють розвиток місцевого бізнесу. Тож, треба лише мати бажання розвиватися та бути корисними, а наші спеціалісти допоможуть підготувати бізнес-план, оформити заявку та стати учасником грантової програми. З березня минулого року у партнерстві з Центром зайнятості, Ощадбанком, міжнародними партнерами наші фахівці вже провели понад 1000 зустрічей з суб’єктами господарювання й отримавши необхідні знання та навички у підприємців є всі шанси здобути грантову підтримку.

З початку 2024 року із 53 суб’єктів господарювання, які отримали підтвердження про грантову підтримку, 37 – вже отримали кошти на свої рахунки на загальну суму майже 9,3 млн грн. Під час реалізації своїх бізнес-проєктів підприємці створять ще понад 107 робочих місць. Взагалі для підтримки малого та середнього бізнесу Кривого Рогу лише у 2023 році від грантових урядових та міжнародних програм було інвестовано 68 млн грн. й робота у цьому напрямку триває», - зазначив Ю. Вілкул.

З питань участі у програмі та координації дій мешканці можуть звернутися до виконкомів районних у місті рад або до управління розвитку підприємництва виконкому міськради.

Керівник приватного закладу загальної середньої освіти «Криворізький ліцей «Непосида school», Ємельянова Юлія вже успішний учасник грантових програм. Минулого року вона звернулась до виконкому Металургійної районної у місті ради й отримала допомогу з підготовки та подання заявок на участь відразу у трьох грантових програмах. У двох програмах заявки були схвалені.

«В листопаді 2023 року я стала переможницею грантової програми від Міжнародної організації «Save the children» та благодійного фонду «Слов’янське серце» й отримала грант 90 тис. грн на придбання оргтехніки та обладнання для спортивної, музичної та творчої студії у закладі.

А, вже грудні 2023 отримала позитивне рішення щодо грантового фінансування у сумі 250 тис. грн за державною програмою «єРобота: Власна справа». Згідно з умовами програми було створено 2 нових робочих місця, придбано меблі, обладнання та навчально-методичні посібники. Завдяки участі в грантових програмах було відкрито дві групи денного догляду за дітьми 3-7 років, в тому числі для дітей з особливими освітніми потребами, організовано роботу спортивної, творчої та музичної студій для дітей. У планах у вересні відкриття 5 класу середньої школи та нових студій для дітей і підлітків до 18 років», - розповіла Юлія.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых