--.-° --% 0мм

В поточному роцi на підприємствах Днiпропетровщини травми отримали 649 працівників, 47 загинули

08:28, 13 дек 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В поточному роцi на підприємствах Днiпропетровщини травми отримали 649 працівників, 47 загинулиНа базі ВАТ «Північний гірничо-збагачувальний Комбінат», пройшло розширене засідання Колегії Державного Комітету з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду за участі керівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації.  

За підсумками колегії підписано Угоду між Держгірпромнаглядом і Дніпропетровською облдержадміністрацією «Про співпрацю у сфері промислової безпеки та охорони праці».
Цей документ спрямований на проведення необхідних заходів, які дозволять вдосконалити систему управління охороною праці на підприємствах області. А також - виявити, локалізувати і ліквідувати небезпечні зони на території Кривого Рогу, спрогнозувати техногенні явища.

«Для Дніпропетровщини це дуже важливо, оскільки на підприємствах області працює майже 900 тис. осіб, - переконаний голова облдержадміністрації Олександр Вілкул, - А в умовах стрімкого зростання промислового виробництва проблема охорони праці і життєдіяльності виходить на перший план. В цьому плані в області йде системна і навіть жорстка робота відповідно до чинного законодавтсва. Адже мова йде про життя людей, а це передусім».
Саме тому у сфері безпеки праці обласна влада прагне запровадити світові стандарти.

Нещодавно Дніпропетровщина першою серед регіонів України приєдналася до Ініціативи Глобального Договору ООН. Зараз керівництво області закликає приєднатися до цього Договору компанії та підприємства регіону.
В основі цього міжнародного документа лежать десять принципів. Серед них - зобов'язання ділових кіл (власників підприємств) забезпечити рівень організації умов та охорони праці відповідно до світових стандартів.
Найважливіше завдання влади – максимально створити належні умови, щоб, мінімізувавши всі можливі загрози і ризики, зберегти життя і здоров'я наших співгромадян.

На переконання губернатора, Дніпропетровщина повинна бути не тільки лідером економічного зростання в країні, але й стати зразком високих стандартів промислової і виробничої безпеки та охорони праці.
Голова Держгірпромнагляду Олександр Хохотва наголосив, що насамперед треба думати, як уникнути трагедій, і працювати над їх запобіганням. «Саме на цьому необхідно зосереджувати усі зусилля», - зазначив він. Адже, за його словами, за будь-яких соціально-економічних умов від безаварійної роботи промисловості залежить безпека та добробут громадян.
Сторони, що підписали Угоду, висловили переконання, що така співпраця позначиться на загальному покращенні стану промислової безпеки та охорони праці на підприємствах.
Мета, якої при цьому планується досягти, – максимально знизити рівень виробничого травматизму.

ДОВІДКА
За даними Територіального управління Держгірпромнагляду України по Дніпропетровській області, в регіоні впродовж останніх 10-15 років спостерігається зниження загального рівня виробничого травматизму. Втім, кількість нещасних випадків залишається ще доволі високою. Зокрема, від початку 2010 року травми отримали 649 працівників підприємств області, в тому числі 47 загинули.

Серед основних травмуючих факторів (видів подій) переважають дорожньо-транспортні пригоди, падіння потерпілих з висоти, обвали або падіння предметів чи матеріалів, ураження електричним струмом, дія рухомих деталей, шкідливих та токсичних речовин тощо.

Серед причин нещасних випадків на підприємствах 66% становлять організаційні причини, 21% - технічні, 13% - психофізіологічні (алкогольне сп`яніння, протиправні дії сторонніх осіб тощо).


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых