--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 14 березня

19:39, 14 мар 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки четверга.

- Сьогодні у Кривому Розі триває день жалоби. 5 мирних людей убили російські терористи. Сумуємо, пам'ятаємо та ніколи не пробачимо.
 - Звернулися за медичною допомогою 53 мешканці міста, з них 12 дітей. Зараз у лікарнях перебуває 10 дорослих (5 з них важкі) та 7 дітей - слава Богу, завдяки нашим медикам "важких" серед них уже немає. Лікарі надають усім постраждалим всю необхідну допомогу.
 
- Триває ліквідація наслідків ворожих ударів. За уточненими підрахунками, пошкоджено понад 460 квартир, 35 багатоповерхівок та інші об'єкти нашого міста. Працюють усі комунальні служби, спеціальні бригади комунальників, 10 одиниць техніки. Вже прибрано 800 м.куб. уламків від постраждалих будинків. Тривають роботи з демонтажу аварійних конструкцій та посилення постраждалих, щоб потім можна було проводити інші роботи.
 
- З матеріального резерву міста людям вже видано майже 1250 плит OSB, 22 тисячі м2 плівки, 1 200 рейок, 120 кг цвяхів, 404 шт. дерев’яного брусу. На сьогодні майже усі мешканці постраждалих квартир здійснили тимчасове закриття вибитих вікон. Працівники комунальних підприємств надавали допомогу одиноким та громадянам похилого віку у виконанні робіт по вікнах. Наразі комунальниками та управителями вже закрито 2500 вікон у квартирах. Склити і вставляти нові вікна будемо пізніше. Зараз треба було закритися від холоду.
 
- Вже прийнято 586 звернень про надання матеріальної допомоги від міста за пошкоджене майно. У районах створені спеціальні комісії і вони ведуть роботу з визначення суми збитків у кожному конкретному випадку. Також вже 220 мешканцям надали допомогу працівники Центру "Віза" з оформлення документів, оформлення заявок до "Дії" та інших питань.
 
Штаби допомоги людям працюватимуть й завтра. З 08.00 ранку до 17.00 – у Металургійному районі, а у Довгинцівському – з 08.00 до 18.00 за адресами:
- у Довгинцівському районі - на Східному-1 біля АТБ;
- у Металургійному районі – "Народний Дім", вулиця Криворіжсталі 52.
 
- Вночі країна-терорист знову атакувала Україну ударними БпЛА. Силами ПВК "Схід" у небі над нашою областю було збито 3 «шахеди». Дякуємо ППО! Але, шановні земляки, загроза повторних ракетних та дронових атак залишається високою, тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги.
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі з самого ранку та вдень атакував з артилерії та дронами-камікадзе місто Нікополь. У місті 6 постраждалих, серед них – хлопчик 7 років. У стані середньої тяжкості перебуває в лікарні 74-річна жінка. Пошкоджені майже десяток багатоповерхівок, 5 приватних будинків, навчальні заклади, магазини, аптека та міська інфраструктура. У Криворізькому районі обстрілів не було.
 
- Що стосується Кривого Рогу в цілому, то, незважаючи на всі труднощі, місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні та соціальні установи.
 
- Життя триває. Криворізький ветеран російсько-української війни Ігор Троян завоював «срібло» та «бронзу» на міжнародних змаганнях ветеранів United States Air Force у США у легкій атлетиці. А саме - з метання диска та штовхання ядра. Пишаємося нашими Нескореними та бажаємо нових перемог!
 
- А на Чемпіонаті України з тхеквондо ВТФ серед юнаків та молодших юнаків вихованка нашої ДЮСШ №10 Ванесса Черната виборола «золото». А на Чемпіонаті України серед учнів з боксу перше місце посів вихованець ДЮСШ №10 Богдан Смоляк. Вітаю!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу! Ворог обов'язково буде покараний за всі свої злочини.
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых