--.-° --% 0мм

Уродженець Кривого Рогу Іван Уривський став лауреатом Шевченківської премії

10:27, 11 мар 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг
Уродженець Кривого Рогу Іван Уривський став лауреатом Шевченківської премії

9 березня стала відома новина про призначення лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка. Серед видатних особистостей, кого визнано за внесок у розвиток української культури і мистецтва - ім'я відомого режисера, уродженця Кривого Рогу - Івана Уривського.

Іван Уривський народився та виріс у місті Кривий Ріг. Своє мистецьке покликання він відкрив ще будучи студентом 3-го курсу криворізького будівельного факультету, коли вирішив змінити своє життя та вирушити в Київ.

Закінчивши Київський національний університет культури і мистецтв у майстерні Ніни Гусакової, Іван Уривський став відомим як талановитий режисер. Він успішно втілив у життя 20 постановок на 8 сценічних майданчиках трьох театральних міст України та одного закордонного.

Наразі він працює режисером в Національному академічному драматичному театрі ім. Івана Франка. Ще у 2021 році Івану Уривському було присвоєно звання "Заслужений артист України", що свідчить про визнання його внеску у розвиток національної культури.

У 2024 році Шевченківська премія була присуджена Івану Уривському за виставу «Конотопська відьма» за повістю Григорія Квітки-Основ’яненка. Розмір цієї премії у 2024 році становить 429 тисяч гривень.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых