--.-° --% 0мм

Україна отримала нагороду від Американської академії кіномистецтв

06:58, 11 мар 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Найпрестижнішу премію - "Оскар" - отримала українська кінострічка "20 днів в Маріуполі". це переша  в історії перемога України в цьому конкурсі.

Картина визнана кращою в категорії "Документальний фільм". Отримали прстижну нагороду режисер Мстислав Чернов, фотокореспондент Євген Малолєтка та продюсерка Василіса Степаненко. Всі троє в якості кореспондентів приїхали до Маріуполя напередодні повномасштабного вторгнення і зафільмували жахи "руського міра", який прийшов в місто в перші години російської навали. 

Під час промови Чернов сказав, що він хотів би, щоб цей фільм ніколи довелося знімати: "Напевне, я буду першим режисером, який скаже це тут: я хотів би, щоб цього фільму не було. Я хотів би, щоб Росія ніколи не нападала на Україну, ніколи не окуповувала наші міста. Я б віддав цю нагороду за те, щоб Росія не вбивала моїх земляків, звільнила всіх українських військових і цивільних, які зараз в тюрмах та знаходяться в заручниках. Але я не можу змінити минуле. Але усі ми можемо змінити історію, зробити так, щоб правда перемогла. І люди Маріуполя та інші, які віддали своє життя, ніколи не будуть забутими. Дякую вам всім, дякую Україні! Слава Україні!"

Фільм "20 днів в Маріуполі" зібрав вже велику колекцію нагород на різних кінофестивалях. Кожного разу команда творців, виходячи отримувати відзнаку за свою роботу, наголошує на підступності росії в цій війні і необхідності допомоги Україні вборотьбі проти агресора, який загрожує всій Європі. 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых