--.-° --% 0мм

7 голів, "червона" картка і втрата лідерства: як склався поєдинок "Кривбаса" і "Шахтаря" на "Арені-Львів"

11:59, 4 мар 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

3 березня відбувся поєдинок між криворізькою та донецькою командами. Номінальні господарі виграли з розгромним рахунком 5:2, однак не всі моменти були однозначними.

"Шахтарі" з перших хвилин почали грати агресивно, раз за разом проводячи небезпечні атаки. Цей тиск було втілено в гол вже на 9 хвилині першого тайму. Після подачі справа Бондаренкр пробив, Кліщук зреагував, однак на добивання встиг Конопля. 1:0 на користь "помаранчово-чорних".

Втім, за 10 хвилин криворіжцям вдалось відігратись. Після низки гострих атак, наші гравці спромоглись на розіграш за участі легіонерів: Бандейра віддав по діагоналі через півполя, Дібанго провів фланговий ривок і перекинув м`яч у штрафний майданчик, а там Прінс одним дотиком спрямував шкіряну кулю в ворота. 1:1. 

Минуло ще кілька хвилин, і трапиалсь подія. яка значною мірою вплинула на подальший хід поєдинку. Криворіжці сфолили неподалік власного штрафного майданчика. Зубков опинився на траві, Дібанго, який і став причиною зіткнення, пішов вибачатись, інші футболісти зупинились. А "Шахтар" практично "через голову" свого гравця, який ще лежав на полі, розіграли штрафний, Бондаренко безперешкодно прослизнув повз захисників, які не очікували такого розвитку подій, і вколотив м`яч у дальню "дев`ятку". 2:1.

Після цього епізоду гра дещо заспокоїлась. Обидві команди періодично вривались на небезпечні позиції, однак рахунок залишився незмінним до перерви.

В другій половині матчу знову спочатку активнішими були гірники. І Зубков просто дивом не збільшив рахунок: після його удару м`яч потрапив у поперечку, звідки відлетів у стійку. Криворіжці відповіли вкрай небезпечним ударом Соси в дальній кут.

В середині другого тайму "Кривбас" залишився в меншості. Іліч наступив на ногу Криськіва в центрі поля. Арбітр спочатку дістав "жовту" картку, але передивившись  VAR, змінив покарання на більш суворе. 

Тепер криворіжцям довелось розподіляти сили більш економно, менше атакувати, чим і скористались гравці "Шахтаря". На 68 хвилині Бондаренко сильним ударом з 25 метрів зробив рахунок 3:1. 

Останні хвилини матчу вийшли драматичними. На 83 хвилині Криськів скористався провалом криворізького захисту в центрі - 4:1. За пару хвилин Стецьков скористався розслабленим станом суперника і відквитав один м`яч - 4:2. Вже у наступній атаці криворіжці могли скоротити відставання до мінімуму, однак удар Кожушка перехопив Різник. 

За кілька секунд до фінального свистка Бондаренко пробив сильно, а Траоре підставив  ногу, змінивши напрям руху м`яча і дезорієнтувавши нашого голкіпера. Остаточний рахунок 5:2 на користь "Шахтаря".

Втрата очок познаилась на турнірному становищі "Кривбаса". На одне очко його випереджає "Дніпро-1", який при однаковій кількості ігор і перемог, має на одну нічию більше.

Фото: пресслужба ФК "Кривбас"

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых