Кулінарний блог А. Паукової: Салат "Пікант"
Основа салату - а-ля вже більш широко відомий як Лазат. Його рецепт можна глянути тут. Але це більш делікатна, дівоча версія. Особливу пікантність додає солодкий чілі, бурата (або страчатела) відповідають за ніжність, фета - на любителя, за смак, і обов'язково - манго, в мене консервований. Робила як підложкою знизу, але можна (пробувала, гідно) додавати манго і до салату як інгредієнт.
✏️ Інгредієнти (на 2 персони):
🤍баклажан
🤍крохмаль кукурудзяний (декілька ст.л.)
🤍сіль
🤍чері-томати (в сезон - томати)
🤍сир бурата або страчатела (грам 150)
🤍фета (міксувала з буратою) - 50-70 г
🤍манго (консервований або свіжий) - декілька скибок
🤍салат айсберг (кілька листочків)
🤍петрушка
🤍Для заправки - 3-4 ст.л. соусу "Солодкий чілі", 1 ст.л. соєвого соусу, 1 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. меду (або як бачите ви пропорції і нюанси)
❤️Баклажан чистимо, нарізаємо доволі крупними кубиками солимо
❤️Залишаємо на пів години, потім віджимаємо зайву рідину (гіркоту)
❤️Висушуємо паперовим рушником
❤️Обвалюємо у крохмалі
❤️На розігріту пательню і доволі великий вогонь викладаємо наші кубики, перегортаємо, або була скоринка
❤️Викладаємо порізаний сир
❤️Рвемо руками салат айсберг
❤️Чері - навпіл
❤️Зверху - баклажани, обережно перемішуємо
❤️На презентаційну тарілку нарізаємо як на сальсу (дрібним кубиком) манго, викладажмо зверху порцію салату, поливаємо зміксованою заправкою
❤️ Манго можна додати більшими кубиками безпосередньо до салату
❤️Ща бажанням прикрашаємо петрушкою
Варіювати сири і склад заправки можна на свій смак. Пробуйте! Основа - хрумкий баклажан!🍆
Популярное
Кулінарний блог А. Паукової: Кіш-лорен. Він же лоранський пиріг. З лососем та шпинатом
19:17, 18 май 2025
09:10, 23 май 2025
13:22, 14 май 2025
Австрія перемогла Євробачення-2025, український гурт Ziferblat посів дев'яте місце
08:46, 18 май 2025
Наслідки ворожої повітряної атаки: у Кривому Розі тимчасово припинено рух тролейбусів
12:10, 10 окт 2025
Топ обсуждаемых
Росіяни понад 50 разів атакували Дніпропетровщину: є поранений та значні руйнування
19:24, 30 ноя 2025

КОММЕНТАРИИ — 0