--.-° --% 0мм

Кулінарний блог А. Паукової: Салат "Пікант"

17:00, 2 мар 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Основа салату - а-ля вже більш широко відомий як Лазат. Його рецепт можна глянути тут. Але це більш делікатна, дівоча версія. Особливу пікантність додає солодкий чілі, бурата (або страчатела) відповідають за ніжність, фета - на любителя, за смак, і обов'язково - манго, в мене консервований. Робила як підложкою знизу, але можна (пробувала, гідно) додавати манго і до салату як інгредієнт.

✏️ Інгредієнти (на 2 персони):
🤍баклажан
🤍крохмаль кукурудзяний (декілька ст.л.)
🤍сіль
🤍чері-томати (в сезон - томати)
🤍сир бурата або страчатела (грам 150)
🤍фета (міксувала з буратою) - 50-70 г
🤍манго (консервований або свіжий) - декілька скибок
🤍салат айсберг (кілька листочків)
🤍петрушка
🤍Для заправки - 3-4 ст.л. соусу "Солодкий чілі", 1 ст.л. соєвого соусу, 1 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. меду (або як бачите ви пропорції і нюанси)

❤️Баклажан чистимо, нарізаємо доволі крупними кубиками  солимо
❤️Залишаємо на пів години, потім віджимаємо зайву рідину (гіркоту)
❤️Висушуємо паперовим рушником
❤️Обвалюємо у крохмалі
❤️На розігріту пательню і доволі великий вогонь викладаємо наші кубики, перегортаємо, або була скоринка
❤️Викладаємо порізаний сир
❤️Рвемо руками салат айсберг
❤️Чері - навпіл
❤️Зверху - баклажани, обережно перемішуємо
❤️На презентаційну тарілку нарізаємо як на сальсу (дрібним кубиком) манго, викладажмо зверху порцію салату, поливаємо зміксованою заправкою
❤️ Манго можна додати більшими кубиками безпосередньо до салату
❤️Ща бажанням прикрашаємо петрушкою

Варіювати сири і склад заправки можна на свій смак. Пробуйте! Основа - хрумкий баклажан!🍆

Авторський кулінарний блог телеведучої Анни Паукової

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых