--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 1 березня

19:36, 1 мар 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

 Коротко про підсумки п’ятниці.

- Сьогодні перший день весни. Дякуючи Богу та героїчним Збройним Силам України ми пережили ще одну зиму в умовах війни. Дякую всім криворіжцям, хто щодня, незважаючи на всі труднощі, обстріли, природні катаклізми, нестачу персоналу працював і працює на благо людей та нашу спільну Перемогу - і лікарям, і вчителям та вихователям, і працівникам промислових та комунальних підприємств, і підприємцям, і соціальним працівникам та всім іншим! Зараз головне – єдність. Разом ми впораємося з будь-якими труднощами!
 
- У Кривому Розі ситуація контрольована. Наше місто продовжує працювати на перемогу над ворогом. Усі служби, лікарні, соціальні установи, комунальний транспорт - працюють.
 
- Життя триває. Сьогодні ми відкрили ще один цифровий освітній центр у Довгинцівському районі. А всього в партнерстві з міжнародними організаціями у Кривому Розі відкрито вже 32 сучасні навчально-творчі простори для криворізьких дітей та дітей із сімей ВПО. Заняття у них проводять кваліфіковані педагоги безкоштовно. Для роботи навчальних просторів місто проводить ремонти приміщень, облаштовує укриття, а наші партнери надають обладнання. Так, цей центр створено у співпраці з чеською гуманітарною організацією «People in Need» («Людина в біді») та за фінансової підтримки Європейського Союзу. Завдяки довірі міжнародних партнерів до Кривого Рогу спільна робота продовжується. Протягом 2024 року планується відкриття ще 6-ти Діджитал-центрів.
 
- Ще одна гарна новина. Сьогодні відкрився ще один дитячий садок у Металургійному районі. Таким чином у Кривому Розі працює вже рівно 100 садків. Їх відвідують майже 5000 дітей. Для того щоб вони працювали, нами для кожного садка були створені практично "з нуля" сертифіковані ДСНС укриття.
 
- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під контролем ЗСУ. За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, за добу загальні втрати ворога склали 319 окупантів. Знищено 36 одиниць військової техніки та ще один важливий об’єкт ворога. Нейтралізовано або знищено 278 БпЛА різних типів.
 
- На нашому напрямку вночі у Нікопольському районі ворог атакував з важкої артилерії Нікополь та Марганецьку громаду. А вдень окупанти спрямували на Нікополь ще три дрони-камікадзе. Головне - без втрат.
 
- Вчора вночі ворог також атакував Україну ударними БпЛА. Над нашою областю було збито 3 дрони-камікадзе.
Щодо вибуху, який чули вдень мешканці деяких районів міста під час повітряної тривоги. Це над Криворіжжям силами ПвК "Схід" було знищено керовану авіаційну ракету Х-59. Дякуємо ППО!
Але, шановні земляки, загроза повторних атак залишається високою, тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги.
 
- Та про наші мирні перемоги. На Чемпіонаті Дніпропетровської області з класичних шахів гарні результати продемонстрували вихованці криворізької ДЮСШ №3. Наші спортсмени вибороли друге місце у командних змаганнях. А в особистих заліках Крістіна Гуменюк здобула «срібло» а Артур Балик – «бронзу». Вітаю спортсменів та бажаю нових успіхів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!

Скучної вам ночі, дорогі земляки! Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых