--.-° --% 0мм

Творча платформа для обміну досвідом: кращі викладачі з Харкова та Вінниці провели майстер-клас для викладачів мистецьких шкіл Кривого Рогу

14:18, 28 фев 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

28 лютого на базі музичної школи №4 у рамках творчої платформи «Розвиток взаємозв’язків у культурній сфері на національному рівні» відбувся цікавий майстер-клас «Стилістичні особливості виконання джазових творів». Участь у заході взяли майже 100 педагогів.

З криворізькими викладачами спілкувалися викладачка Харківського національного університету мистецтв імені Івана Котляревського та Вінницького фахового коледжу мистецтв ім. М.Д. Леонтовича Ярослава Ліхачова, викладач Харківської державної академії культури Владислав Алтухов та Ірина Алтухова, викладачка музичних шкіл Харкова.

Вітаючи учасників з відкриттям мистецького заходу, в.о. міського голови Юрій Вілкул підкреслив: «В умовах війни у місті працюють всі комунальні заклади мистецької освіти. 18 мистецьких шкіл, в яких займається понад 6 тис. дітей. З них майже 1 тисяча це - учні пільгових категорій, які здобувають мистецьку освіту безоплатно. Також, у нас безкоштовно навчаються діти військовослужбовців, які під час війни загинули, пропали безвісти або перебувають у полоні. На сьогодні, 21 дитина користується цією пільгою у музичних та художніх школах. Дуже важливо, щоб саме у цей важкий воєнний час якомога більше діток займалися творчістю. Це, своєрідна арт-терапія, яка допомагає впоратися з емоційною напругою».

У 2023 році з міського бюджету були виділені кошти на ремонт та облаштування укриттів у закладах культури, у тому числі в 11 мистецьких школах, які забезпечені усім необхідним на випадок надзвичайних ситуацій. Робота у цьому напрямі продовжується. На лютневій сесії міської ради виділено кошти на ремонт у трьох закладах культури.

«Сьогоднішній захід дуже важливий для наших викладачів, бо він є сходинкою на шляху професійного зростання. Хочу відзначити, що керівники мистецьких шкіл постійно розвиваються, приділяють велику увагу підвищенню кваліфікації та діляться досвідом у своїй роботі. Завдяки їх праці налагоджуються творчі стосунки з іншими містами, адже спільні зусилля сприяють вдосконаленню освітнього процесу та розвитку мистецької освіти у нашому місті», - зазначив Юрій Вілкул.

Під час майстер-класу учасники отримали можливість оволодіти новими техніками викладання джазу, а також поліпшили свої навички. Захід був спеціально організований таким чином, щоб відповідати потребам я викладачів, які тільки розпочинають свій педагогічний шлях, так і досвідчених педагогів.

Владислав Алтухов, викладач і концертмейстер Харківської державної академії культури сказав: «Майстер-клас присвячений особливостям виконання джазових творів, особливостям акомпанементу, що дуже важливо і допоможе у майбутньому викладачам і концертмейстерам орієнтуватися у стилістиці джазових творів. Із задоволенням прийняв запрошення до міста. Ми вже давні друзі з Кривим Рогом. У нас дуже теплі і творчі контакти. Разом із нашими виконавцями приїжджали для участі у фестивалі «Джаз на Поштовому» і сподіваємось, що цей захід буде ще обов’язково після Перемоги».

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых