--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 27 лютого

20:05, 27 фев 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір шановні земляки! Коротко про підсумки вівторка

 - Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під контролем ЗСУ. За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, за добу загальні втрати ворога склали 347 окупантів. Знищено понад 20 одиниць військової техніки ворога. Зокрема, 1 танк, 7 ББМ, 4 артсистеми, 1 ПТРК, 1 СПГ, 5 автомобілів. Сили оборони України знищили 1 склад боєприпасів ворога. Нейтралізовано або знищено 255 БпЛА різних типів.

 - На нашому напрямку вночі у Нікопольському районі ворог атакував з важкої артилерії м. Нікополь, Мирівську та Червоногригорівську громади. Пошкоджено ліцей. А вдень ворог завдав по Нікопольщині 10 ударів БпЛА та атакував 5 разів із артилерії. Під ударом були сам Нікополь, Марганецька, Мирівська, Покровська та Червоногригорівська громади. Пошкоджено комунальне підприємство, агрофірма, приватний будинок, господарська споруда, ЛЕП. Без втрат.

- Вчора ввечері та вночі країна-терорист знову атакувала Україну ракетами та ударними БпЛА. 2 крилаті ракети вчора ввечері було збито у Криворізькому районі та 1 БпЛА був збитий над нашою областю. Дякуємо ППО!

Але загроза повторних атак залишається високою, тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги.

- У Криворізькому районі обстрілів не було. 

- Що стосується самого Кривого Рогу, то, незважаючи на всі труднощі, місто продовжує працювати на перемогу над ворогом. Усі служби, лікарні, соціальні установи, комунальний транспорт - працюють.

-  Робимо все можливе, щоб криворізькі діти могли займатися, розвиватися творчо та фізично. У Кривому Розі у 124 школах освітній процес проходить в онлайн форматі з можливістю оф-лайн консультацій, а 99 дитячих садків працює очно, як і всі 10 ДЮСШ, 10 Палаців культури та 18 мистецьких шкіл. Для того, щоб там могли проходити заняття, були створені сертифіковані ДСНС укриття. І це дає результати.

- На Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України 2023-2024 н. р., здобувачі освіти шкіл, гімназій, ліцеїв та позашкільних закладів Кривого Рогу здобули 24 призові місця в секціях наукових відділень філології, літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства. Серед них: 2 учасники посіли - І місце, а ІІ та ІІІ місця -  по 11 учасників.  Кривий Ріг - місто талановитої та обдарованої молоді!

- А на Міжнародних змаганнях з плавання в Угорщині, чудові результати продемонстрували криворізькі спортсмени з ДЮСШ №2. Марія Дьяченко виборола три «золоті» медалі, Ніка Шарафутдінова та Валерій Примачик здобули «золоті» та «срібні» медалі. Вітаю наших спортсменів, їх батьків та тренерів, та бажаю нових успіхів!

Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!

Скучної вам ночі, дорогі земляки!

Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых