--.-° --% 0мм

О. Вілкул: Продовжуємо реалізацію соціальних програм для криворожан «золотого віку» - Університет третього віку в черговий раз зустрічає активних, відкритих до знань криворіжців. У новому сезоні ще 400 студентів пройдуть курс навчання

19:14, 26 фев 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Проєкт «Університет третього віку» у Кривому Розі започаткований шість років тому Костянтином Павловим. Відтоді його випускниками стали 1840 мешканців «золотого віку».

У 2023 році соціальний проєкт після перерви, пов'язаної з пандемією та військовими діями, за підтримки фонду Олександра Вілкула «Українська Перспектива» відновив роботу - дипломи отримали 200 «поважних» студентів. На численні прохання криворіжців віком 60+ у новому семестрі «студентів» буде в 2 рази більше.

26 лютого у Металургійному районі відбулася урочиста церемонія  посвяти у студенти Університету третього віку. Із знаменною подією нових слухачів привітав голова Ради оборони міста Олександр Вілкул.

«Зараз, у цей важкий час, ми продовжуємо соціальні проєкти, які потрібні людям. Таким людям, як ви – небайдужим до того, чим живе, за що бореться рідне місто і вся країна. Людям, які прагнуть вчитись у кожному віці, не піддаватись смутку, бути сучасними, комунікабельними та корисними. З перших днів навчання ви переконаєтесь у тому, як плідно та насичено проходить університетське життя. Про це турбуються всі – представники міської влади, працівники територіальних центрів, професійні викладачі з різних дисциплін.  

Проєкт за час свого існування  став настільки популярним серед мешканців міста, що у цьому семестрі ми сформували вдвічі більше груп ніж торік. Це – по дві групи у наших 8 терцентрах,  які будуть навчатися щотижня по вівторках і четвергах.

Дякую вам за довіру і підтримку нашого проєкту! Всім – доброго настрою, енергії, сил, і, звичайно, відмінних успіхів у навчанні! Запрошуємо до нашого особливого Криворізького  університету, девіз якого був і є незмінним: «Життя триває!», - наголосив   Олександр Вілкул.

Навчальна програма цього семестру сформована з урахуванням побажань слухачів попереднього випуску, серед яких було проведено цільове анкетування.  Відтак,  заняття проходитимуть за чотирма напрямками: комп’ютерна грамотність (інформатика), українська мова, психологія і здоровий спосіб життя, що включає скандинавську ходьбу, основи здорового харчування та бальні танці. А ще студентів запросять на багато різноманітних творчих подій та заходів, що проводяться у нашому місті.
Усі знання допомагають старшим людям «йти в ногу з часом» і впевнено користуватися новітніми технологіями та гаджетами.

Антоніна Миколаївна, студентка Університету третього віку поділилась очікуваннями від навчання: «Я дуже хотіла сюди потрапити. Приємно, що керівництво міста дбає про нас. Тож, в передчутті різних активностей та мрію спробувати скандинавську ходьбу. Сподіваюсь отримати лише позитивні емоції та дружнє спілкування».

Цього року планується провести набір слухачів ще й на осінній семестр, оскільки цікавість до проєкту не зменшується, про що свідчить кількість звернень  від  жителів до міського Контакт-центру 1520 та Центру адмінпослуг «Віза».

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых