--.-° --% 0мм

Криворізька міська рада прийняла Звернення до Прем'єр-міністра України Д.Шмигаля щодо втручання в припинення знущання над мешканцями міста з боку АТ «Криворізька теплоцентраль»

10:10, 26 фев 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У зверненні Криворізької міської ради сказано:

- Шановний Денисе Анатолійовичу! Просимо Вашого особистого втручання в припинення знущання над мешканцями Кривого Рогу з боку АТ «Криворізька теплоцентраль».

Це підприємство державної форми власності, що до 2021 року підпорядковувалося Фонду Держмайна, а зараз – НАК НАФТОГАЗ України, органом управління якого є Кабінет Міністрів України.

«Криворізька теплоцентраль» має обігрівати половину Кривого Рогу, але фактично опалювальний сезон 2023-2024 рр. зірвано, незважаючи на доповіді керівництва підприємства восени про повну готовність. 

Ми постійно чуємо аргументи, що це сталося через підрив окупантами Каховської ГЕС і, як наслідок, відсутність води в системі в літні місяці, неможливість провести гідравлічні випробування та постійні гідроудари при аварійному відключенні електропостачання через влучання по енергетичній інфраструктурі.

Але, Комунальне підприємство «Криворізька тепломережа», що підпорядковується міській раді і працює в другій половині міста, перебуває в таких самих умовах і великих проблем з його роботою немає.

Реально така ситуація склалася через системне знищення та розкрадання державного підприємства «Криворізька теплоцентраль». За останні 9 років змінено 8 керівників підприємства, жоден з яких навіть не погоджувався з органами місцевого самоврядування. Розкрадена турбіна, яка повинна генерувати електроенергію під час блекаутів, ремонти котлів і труб не проводяться, замість нових труб прокладалися вживані, а резервні гілки порізані на металобрухт.

Міська рада Кривого Рогу не має жодного ні юридичного, ні фактичного впливу на це підприємство, лише постійно виділяє останні ремонтні бригади зі своїх комунальних підприємств на допомогу. Якби ми цього не робили, то тепла в половині міста взагалі не було б.

Останнім часом Головним слідчим управлінням Національної поліції України відкрито впровадження та проведено системні обшуки на цьому підприємстві. Але від цього тепліше криворіжцям не стало.

Починаючи з 2000 року, виконком Криворізької міської ради направив понад тридцять звернень до вищих посадових осіб України про передачу майна цього підприємства в комунальну власність Кривого Рогу, але отримав лише формальні відповіді.

Просимо Вас, шановний Денисе Анатолійовичу, втрутитися в цю ситуацію, сприяти поновленню ефективного управління цим підприємством, ухваленню та фінансуванню реальної інвестиційної програми. Інакше наступний опалювальний сезон може не розпочатися.

Заздалегідь вдячні за розуміння та співпрацю. З повагою секретар міської ради, в.о. міського голови Юрій Вілкул.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых