--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 23 лютого

20:25, 23 фев 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Коротко про підсумки п’ятниці.

- Сьогодні була тривожна ніч. Ворог знову атакував Україну ракетами та ударними БпЛА. За інформацією Повітряних сил ЗСУ було знищено 23 «шахеди». Над нашою областю було збито 5 БпЛА. Але, на жаль, було і влучання у житловий будинок та підприємство в обласному центрі, є постраждалі та загиблі. Тому, шановні земляки, ще раз нагадую про необхідність дотримання всіх правил повітряної тривоги.
 
- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під контролем ЗСУ. За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, за добу загальні втрати ворога склали 391 окупант. Знищено 25 одиниць військової техніки, а також 4 склади боєприпасів та ще 2 важливі об’єкти ворога. Окрім того, знищено 261 БпЛА різних типів.
 
- На нашому напрямку вночі у Нікопольському районі ворог атакував із важкої артилерії Нікополь, Мирівську та Червоногригорівську громади. Пошкоджено 2 підприємства, 3 приватні будинки, господарські споруди, ЛЕП. А вдень було 11 атак дронами та артилерією по Нікополю, Червоногригорівській, Покровській та Марганецькій громадах. Пошкоджені 2 приватні будинки, господарські споруди, підприємство. Без втрат. У Криворізькому районі обстрілів не було.
 
- Що стосується самого Кривого Рогу, то, незважаючи на всі труднощі, місто продовжує працювати на перемогу над ворогом. Усі служби, лікарні, соціальні установи, комунальний транспорт - працюють.
 
- Сьогодні відбулася сесія міської ради, на якій було прийнято низку важливих рішень. Зокрема, у лютому додаткові кошти будуть спрямовані на допомогу військовим, соціальну підтримку містян, продовження облаштування укриттів у закладах освіти та культури, ремонти та оснащення лікарень.
 
146 млн грн виділяється нашим містом через обласний бюджет на встановлення систем додаткового захисту нашого міста. На програму видачі продуктових наборів для мешканців міста виділено 21,5 млн грн. 39,2 млн грн – на ремонт та оснащення нових відділень для реабілітації в 4-х лікарнях Кривого Рогу. Для фінансового забезпечення комунальних підприємств тепло- та водопостачання для безперервного постачання питної води мешканцям та проходження опалювального сезону виділено 40 млн грн. Також 8,1 млн грн – на продовження ремонту укриттів в закладах освіти та 1,2 млн грн - на продовження роботи з ремонту та облаштування укриттів у закладах культури. Підкреслю, що згідно з бюджетом міста на 2024 рік, майже 80% – це видатки пов'язані саме з воєнним станом та видатки соціального характеру.
 
- Ми щодня продовжуємо системну роботу з надання допомоги нашим військовим. На сьогоднішній день Радою оборони міста надано допомогу нашим частинам на суму вже майже 1 млрд 800 млн грн. Це один із найбільших показників серед усіх міст в Україні. Але, дуже важлива також адресна підтримка волонтерів. І сьогодні у Кривому Розі стартувала мистецько-патріотична акція «Кривий Ріг – 2 роки незламності». У рамках Благодійного культурного проєкту «Єднаймося заради Перемоги КР 2024» протягом 7 тижнів 7 районів Кривого Рогу об’єднуються для збору коштів на придбання семи пікапів для криворізьких військових частин. Для наших військових Рада оборони міста вже придбала 530 позашляховиків, пікапів, вантажівок, швидких. Кожна машина на фронті - важлива. Тому у кожному районі будуть проходити Благо Тижні, під час яких кожен криворіжець може приєднатися до благодійних подій. У нас попереду багато роботи, але головне, щоб ми були разом і вірили в нашу армію, Україну, Кривий Ріг!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!

Скучної вам ночі, дорогі земляки!Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых