--.-° --% 0мм

О. Вілкул: Наше місто живе, бореться, працює на Перемогу. Незважаючи на всі складнощі, збережені всі ДЮСШ та можливість для криворіжців займатися спортом

13:50, 23 фев 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

До Дня визволення Кривого Рогу від нацистських загарбників провели турнір з баскетболу на кубок Вадима Гурова.

З 20 по 23 лютого у Кривому Розі, на базі ДЮСШ №10, проходив XXΙV міський турнір на кубок Вадима Гурова з баскетболу серед юнаків шкільного віку.З 20 по 23 лютого у Кривому Розі, на базі ДЮСШ №10, проходив XXΙV міський турнір на кубок Вадима Гурова з баскетболу серед юнаків шкільного віку.

За результатами запеклої боротьби кращою командою з баскетболу серед юнаків стала команда Тернівського району, яка з рахунком 35:27 перемогла своїх суперників з Покровського району. Таким чином, баскетболісти  з Покровського району посіли друге місце. Трете місце – у команди Саксаганського району.

23 лютого голова Ради оборони міста Олександр Вілкул привітав переможців XXΙV міського турніру з баскетболу серед юнаків, присвяченого пам'яті Почесного громадянина Кривого Рогу, народного депутата України Вадима Гурова та 80-річчю визволення міста Кривого Рогу від нацистських загарбників.
 
«В умовах воєнного часу у Кривому Розі збережено та працюють усі 10 ДЮСШ, збереження та їх тренерський склад. Налагоджена система роботи із спортивних тренувань та проведення змагань різного рівня у закладах, де нами для їх роботи були створені укриття. На сьогоднішній день баскетболом у місті займається більше 800 спортсменів, з них більше 150 у дитячо-юнацьких спортивних школах та понад 650 в спортивних клубах. Вадим Миколайович Гуров завжди любив спорт і виявляв велику повагу до підростаючого покоління. Тому, у нашому місті стало щорічною традицією вручення стипендій імені Вадима Гурова кращим студентам і учням міських навчальних закладів, а також проведення міського турніру з баскетболу серед юнаків та дівчат. Ми й надалі будемо докладати максимум зусиль, щоб баскетбол, як і інші види спорту, у місті розвивався і привертав до своїх лав якомога більше дітей та молоді», - зазначив Олександр Вілкул.
 
За 24 роки даний турнір сприяв розвитку не тільки масового баскетболу, але й дав путівку в професійний спорт криворізьким баскетболістам, збірникам України Ігорю Зайцеву, Михайлу Горобченку та іншим спортсменам.

Ярослав Осіпов, гравець команди Тернівського району (центровий) сказав: «Для нашої команди велика честь виступати на турнірі пам’яті Гурова. Ми серйозно готувалися і доклали зусиль, щоб перемогти. І надалі будемо наполегливо тренуватися, показувати відмінні результати, прославляти рідний Кривий Ріг. Ми вдячні керівництву міста за те, що у  Кривому Розі спокійно і у нас є можливість займатися спортом та брати участь в змаганнях».

Естафету хлопців у березні приймуть представниці прекрасної статі. До Міжнародного жіночого дня, з 4 по 7 березня, у Кривому Розі пройде міський турнір з баскетболу на кубок В. Гурова серед дівчат.

Вадим Миколайович Гуров був металургом за фахом, багато років свого життя віддав нашому промисловому гіганту «Криворіжсталі». Пройшов шлях від простого підручного сталевара до керівних посад, став Заслуженим металургом України. Вадим Миколайович був народним депутатом України II, III та IV скликань. Завжди в стінах парламенту захищав інтереси рідного Кривбасу, «піднімав» місто та промисловість.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых