--.-° --% 0мм

Напередодні новорічних свят Дніпропетровщина отримала нові автобуси для учнів сільських шкіл

14:26, 8 дек 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Напередодні новорічних свят Дніпропетровщина отримала нові автобуси для учнів сільських шкіл2008 року Дніпропетровщина отримала 8 шкільних автобусів, 2009-го – жодного, а 2010-го – вже 25 автобусів.

З 6-го грудня в область надходять нові шкільні автобуси для підвезення учнів та вчителів шкіл Синельниківського, Криворізького, Васильківського, Межевського та Верхньодніпровського районів. Автобуси були закуплені за кошти державного бюджету.

Перші шкільні автобуси надійшли 6 і 7 грудня відповідно в Криворізький (Кіровська середня школа) і Межевський (Словянська середня школа) райони. Сьогодні новенькі автобуси очікують учні Манвелівської середньої школи Васильківського і Кислянської  середньої школи Синельниківського районів. Завтра шкільний автобус, який щойно виїхав з воріт Херсонського автозаводу, отримають учні Ганівської середньої школи Верхньодніпровського району.

«Цьогоріч за кошти обласного бюджету було закуплено 20 шкільних автобусів. Ще 5 автобусів, які зараз надходять в райони області, закуплені за кошт держбюджету. Таким чином, консолідованими діями органів центральної і обласної влад ми впритул наблизились до повного вирішення питання підвозу школярів та викладачів в сільській місцевості до шкіл. На сьогодні 99% сільських школярів та учителів Дніпропетровщини вже забезпечені безкоштовним підвозом до навчальних закладів», - наголосив голова обласної держадміністрації Олександр Вілкул.

Губернатор підкреслив, що наразі на балансах районних відділів освіти і навчальних закладів в області є 254 шкільних автобуса. Також підвіз здійснюється за допомогою орендованих транспортних засобів і за рахунок оплати школярам проїзних білетів на автобуси рейсового сполучення. Для повного забезпечення потреби у шкільних автобусах для сільських шкіл необхідно ще 25 машин. «Ці автобуси будуть закуплені наступного року», - підсумував Олександр Вілкул.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0