--.-° --% 0мм

Голова правління АТ "Криворізька теплоцентраль" Михайло Фатьянов пояснив ситуацію щодо поточного опалювального сезону

06:56, 22 фев 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

"Шановні криворіжці!

Проведено велику та змістовну нараду із заступником Голови Дніпропетровської ОВА Яндульським Юрієм Олександровичем та головою Ради оборони міста Кривий Ріг Вілкулом Олександром Юрійовичем.

Ми вдячні міській та обласної владі за співпрацю, адже ситуація, в якій ми опинились – це спільний виклик. Подолати ми його можемо лише разом.

Аварії на теплових мережах Кривого Рогу цієї зими відбуваються майже щодня. Їх основна причина – росіяни, які вбивають не лише наших людей, а й інфраструктуру міста.

Наші фахівці працюють цілодобово, щоб звести до мінімуму відключення домівок від тепла.

Ситуація складна й виникла в результаті декількох факторів:

- росіяни знищили Каховську ГЕС. Це на тривалий час лишило теплові мережі без води. Корозія сильно пошкодила й так зношені труби;

- обстріли критичної інфраструктури Кривого Рогу призводять до гідроударів, руйнівних для зношених мереж нашого міста.

Протягом цього опалювального сезону ремонтні бригади вже провели 708 робіт з ремонту та заміни пошкоджених ділянок трубопроводів. Лише за минулий тиждень було зафіксовано 105 пошкоджень.

До кінця цього опалювального сезону ситуація залишиться контрольовано важкою, бо масштабні ремонти взимку неможливі.

Однак ми врахували цей негативний досвід і будемо працювати над тим, щоб у наступному опалювальному сезоні все було добре.

Оптимізована схема теплопостачання міста затверджена профільним міністерством та міською Радою існує та діє. Ми будемо працювати разом з місцевою владою, щоб доробити її під вимоги конкретного інвестора.

«Криворізька теплоцентраль» та «Нафтогаз України» також працюють над ремонтною програмою на опалювальний сезон 2024/25 років. А також Нафтогаз розглядає проведення реконструкції ТЕЦ.

Крім цього хочу зазначити, що наше підприємство та «Нафтогаз України» зараз працюють над механізмом перегляду нарахованих платежів за фактичними простоями будинків без опалення".

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых