--.-° --% 0мм

Грип та респіраторні вірусні інфекції: епідемічний поріг у Кривому Розі не перевищено

12:02, 8 дек 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Грип та респіраторні вірусні інфекції: епідемічний поріг у Кривому Розі не перевищеноЗахворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції у Кривому Розі фахівцями Криворізької міської СЕС розцінюється як сезонна, хоча рівні захворюваності дещо перевищують показники аналогічного періоду минулого року.

За перший тиждень грудня захворюваність зросла на 17,6% у порівнянні з попереднім. Зареєстровано 4646 випадків, але епідемічний поріг не перевищено (для останнього тижня листопада – 5704).

На більшості територій України показники захворюваності знаходяться нижче епідемічних порогів. Загалом по Україні з початку сезону захворіло близько 1% громадян .  

Лабораторно підтверджуються віруси грипу типу А(H1N1), A(H3N2), В (домінує).
У Кривому Розі в листопаді щоденно реєструвалося від 3328 до 4000 випадків захворювань. Жодного летального випадку серед хворих на грип та гострі респіраторні захворювання не зареєстровано.

Найбільше підвищення захворюваності реєструється серед дитячого населення. Питома вага дітей серед хворих висока – 78,3%.  За останній тиждень дитяча захворюваність на грип та ГРВІ зросла на 16%. Особливо часто хворіють підлітки, -  у вікових групах 10-14 років – зростання на 28%, 15-17 років – на 44%. Майже на чверть побільшало захворювань серед малюків до 1 року. Серед госпіталізованих в Україні 82,8% складають діти.

На поточний момент спеціалісти здійснюють щоденний моніторинг захворюваності на ГРВІ у дитячих дошкільних закладах, школах, інтернатах та інших навчальних закладах міста.

На окремих адміністративних територіях (районах) дев'яти областей спостерігається перевищення епідпорогу більш, ніж на 50 %. Наприклад, у сусідній Запорізькій області в Гуляйпільському районі на 80%. Незначне перевищення епідемічного порогу на 9% відмічено у Кіровоградській області.

Станом на 03.12.2010 року в Кривому Розі щеплення проти грипу отримали 15 556 осіб. В тому числі з груп підвищеного ризику 10378. Охоплено щепленнями 90% дітей в інтернатах, медичні працівники, персонал навчальних закладів і особи з хронічними захворюваннями. На придбання протигрипозної вакцини з місцевого бюджету виділено 80 тис. грн.

Лікувальні заклади міста забезпечені необхідною кількістю медикаментів, марлевих респіраторів та дезінфікуючих засобів для роботи в період епідемії грипу.
Проведено додаткову теоретичну підготовку 3212 медичних працівників  з питань клініки, лікування та профілактики грипу.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых