--.-° --% 0мм

У Дніпропетровську відкрилася виставка декоративно-прикладних робіт дітей-інвалідів

11:26, 8 дек 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Дніпропетровську відкрилася виставка декоративно-прикладних робіт дітей-інвалідівЗа підтримки голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула у Дніпропетровській школі-інтернаті для глухих дітей відкрилася щорічна виставка декоративно-прикладних робіт дітей з обмеженими можливостями, присвячена Міжнародному дню інвалідів.

Метою цього заходу є сприяння розвитку дитячої творчості, соціалізація дітей з вадами фізичного та розумового розвитку у суспільстві, виявлення та підтримка обдарованих дітей.

Під час відвідання виставки заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова наголосила: «Цього року за ініціативи губернатора Дніпропетровщини суттєво збільшено фінансування інтернатних закладів. Ми модернізували десятки спеціалізованих інтернатів та шкіл по всій Дніпропетровщині. При цьому їх не просто відремонтовано, а модернізовано до європейського рівня лікування та навчання дітей».

У виставці було представлено роботи 250 дітей-інвалідів, вихованців інтернатних закладів обласного підпорядкування. Вони представили вироблені своїми руками в творчих майстернях роботи декоративно-прикладного мистецтва (вишивка, вироби з дерева, скла, природного матеріалу тощо).

«Дуже важливо, щоб у кожній школі-інтернаті для дітей з обмеженими можливостями працювали різноманітні гуртки, творчі майстерні, щоб створювались нові творчі колективи. Діти-інваліди – це талановиті й обдаровані особистості і наша робота спрямована на те, щоб створити для них найкращі умови та можливості для самореалізації», - підкреслила Марія Пустова. Автори найкращих робіт були нагороджені цінними подарунками,фотоапаратами, музичними центрами.

ДОВІДКА: У Дніпропетровській області функціонує 62 інтернатні заклади для майже 8 тис. дітей. В основному це діти з вадами розумового та фізичного розвитку.

В інтернатних закладах області працюють гуртки за інтересами різних напрямків, в яких займаються майже 7 тис. вихованців. Це гуртки: «Золота голка», «Писанкарство», «Умілі руки», «М’яка іграшка», «Петриківський розпис», гуртки з бісероплетіння, хореографії та вокалу.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0