--.-° --% 0мм

Зеленський призначив нового начальника Генерального штабу ЗСУ

09:19, 10 фев 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг
Зеленський призначив нового начальника Генерального штабу ЗСУ

Новим начальником Генерального штабу ЗСУ став Анатолій Баргилевич. До нього цю посаду обіймав Сергій Шаптала. Про це президент Володимир Зеленський сказав 9 лютого у вечірньому відеозверненні.

"Сьогодні проводив наради з командуванням наших Сил оборони й безпеки України та міністром оборони Рустемом Умєровим. За результатами нарад: перше – провів заміну керівника Генерального штабу Збройних Сил України. Я дякую генерал-лейтенанту Сергію Шапталі за службу протягом цих двох років війни. Новим начальником Генштабу за пропозицією Головкома Олександра Сирського призначив генерал-майора Анатолія Баргилевича. Досвідчена людина – розуміє завдання цієї війни та українські цілі", - сказав він.Також за його словами, головком Сирський визначив кандидатури заступників.

"І  я підпишу відповідні укази. Також визначені заступники начальника Генерального штабу. Всі хлопці – бойові, фахові, кожен – із чітким знанням фронту та реальних потреб українських воїнів. І дуже важливо, що Головком разом із міністром оборони провів розмови з партнерами – Німеччина, Франція, Сполучені Штати. Знаю, що все максимально детально: постачання, заповнення дефіцитів, снаряди, зброя", - сказав президент.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых