--.-° --% 0мм

Дніпропетровська облрада - переможець конкурсу проектів розвитку місцевого самоврядування

12:27, 7 дек 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Дніпропетровська облрада - переможець конкурсу проектів розвитку місцевого самоврядуванняРада Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування визначила цьогорічних переможців. У 2010 році на конкурсний відбір надійшло 489 проектів та програм з 24 областей та Автономної Республіки Крим. Дніпропетровська область подала на участь у конкурсі 76 проектів і стала найбільш активним його учасником.

Серед переможців Всеукраїнського конкурсу – Дніпропетровська обласна рада з проектом „Електронне урядування на службі громад. Створення районних інформаційно-ресурсних центрів надання електронних адміністративних послуг”.
Зазначений проект спрямований на вирішення основних актуальних економічних і соціальних завдань держави, а саме: спрощення процедур надання адміністративних послуг, особливо соціально незахищеним верствам населення; створення умов для поетапного переведення частини адміністративних послуг, що мають вартісне виявлення, у систему адміністративних електронних послуг; об’єднання інформаційних ресурсів і послуг органів влади з метою зміцнення загальнорегіонального інформаційного простору.

Цільовими групами проекту визначено 22 районні ради, 22 райдержадміністрації, 7 міських рад міст районного значення, 39 селищних рад, 288 сільських рад, а також їхні громади з загальною чисельністю населення 864,2 тис. осіб.

Довідково
З 2002 року в Дніпропетровській області успішно діє регіональна програма інформатизації „Електронна Дніпропетровщина” (тільки в 8-ми областях України на регіональному рівні діють програми інформатизації).
З 2007 року діє „Програма розвитку місцевого самоврядування Дніпропетровської області на 2007 – 2011 роки”, серед заходів якої є завдання, спрямовані на розвиток е-урядування.

Одними з головних досягнень цих програм є створення базової інфраструктури інформатизації області – телекомунікаційного центру органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади області (25 серверів, більше 1000 підключених абонентів органів влади); створення регіональної інформаційно-телекомунікаційної мережі (далі – РІТМ) органів місцевого самоврядування і виконавчої влади області (обласна рада, облдержадміністрація та її структурні підрозділи, територіальні управління центральних органів влади; підключення в 2007 році до РІТМ районних рад, райдержадміністрацій, районних фінансових управлінь, районних управлінь статистики; підключення в 2009 році до РІТМ 334 сільських, селищних та міських рад міст районного значення 22 районів області; створення акредитованого Регіонального центру сертифікації ключів Дніпропетровської області (першого в Україні при органах місцевого самоврядування) та впровадження технологій електронного цифрового підпису в роботу 356 органів місцевого самоврядування області; створення 22 веб-сайтів районів області.

У 2010 році в Дніпропетровській області в рамках реалізації всеукраїнського пілотного проекту впровадження технологій електронного урядування реалізується проект надання електронних адміністративних послуг.
Проект „Електронне урядування на службі громад” (скорочена назва) та побудова районних Інформаційно-ресурсних центрів надання електронних адміністративних послуг (далі – Центри) є логічним продовженням вказаних робіт та проектів.

Відділ з питань зв’язків з громадськістю та пресою обласної ради  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0