--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 25 01 24

18:55, 25 янв 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, шановні земляки! Коротко про підсумки цього дня. 

-  Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під контролем ЗСУ. За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, за добу загальні втрати ворога склали 343 окупанти та 91 одиницю техніці. Зокрема, 18 танків, 27 ББМ, 28 артсистем, 1 ПТРК, 1 засіб ППО, 14 автомобілів, 1 склад боєприпасів та ще 3 інших важливих об’єкти противника. Також нейтралізовано або знищено 242 ворожих БпЛА різних типів.

-  Але ворог продовжує злочинні атаки на мирні міста та громади нашої країни. У Криворізькому районі вночі ворог атакував двома ударними БпЛА Глеюватську громаду. Внаслідок влучання на одному з підприємств виникла пожежа, службами ДСНС її було оперативно ліквідовано. Слава Богу, без втрат.
На жаль загроза ракетних та дронових ударів зберігається високою, тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги, бережіть себе та своїх близьких.

-  Інших обстрілів у Криворізькому районі не було.

-  У Нікопольському районі ворог вночі атакував із важкої артилерії Нікополь та Мирівську громаду, а вдень райцентр та Марганецьку громаду. Пошкоджено 6 приватних будинків. ЛЕП, газогін. Без втрат. 

-  Вибух чули і мешканці Тернівського району нашого міста близько п'ятої ранку. Але він ніяк не пов'язаний із бойовими діями. Там зловмисник зробив постріл із РПГ у бік багатоповерхового будинку. Слава Богу ніхто не постраждав, є ушкодження 4 квартир, вибито кілька вікон та пошкоджені  балкони мешканців. Комунальними службами було оперативно усунено порив системи опалення - будинок з теплом, людям було видано тарпаулін для тимчасового закриття вікон, усі вікна закриті склом. Поліція вже затримала "стрільця", і я дуже сподіваюся, що злочинець понесе заслужене покарання. Немає слів... Можу сказати одне - якщо хтось хоче з чогось постріляти, то в будь-якому військкоматі вам точно дадуть таку можливість. На фронті точно є з чого стріляти та куди цілитися.

-  В цілому у Кривому Розі ситуація контрольована. Місто продовжує працювати на спільну Перемогу над ворогом. Комунальний транспорт, лікарні та соціальні установи працюють.

-   Звертаю увагу водіїв, що згідно з прогнозом синоптиків, найближчим часом очікується мокрий сніг та дощ, а температура вночі буде близько нуля, тому можлива ожеледь. Прибиральна та посипальна техніка комунальних служб знаходиться в режимі постійного чергування, але прохання і водіям, і пішоходам бути максимально обережними.

-  Життя триває. Сьогодні У Кривому Розі 100-ту річницю від дня народження святкує учасник бойових дій  Другої світової війни, відомий викладач та вчений Георгій Григорович Бень. Від усіх криворіжців вітаю з ювілеєм, бажаю міцного здоров'я, оптимізму та ще довгих років життя! 

А усього у Кривому Розі мешкає 10 довгожителів, яким виповнилось 100 років. На жаль, людей, що мають статус ветерана війни, у місті залишилось всього 2,5 тисячі чоловік, а учасників бойових дій – 14. Наші ветерани  - це наша гордість, ми вдячні їм за подвиг й мужність, проявлені під час Другої світової війни, за їх силу у післявоєнній відбудові  Кривбасу. Ми намагаємось зробити все, щоб кожен відчував турботу. Як би не було зараз складно, у нас в місті продовжує працювати унікальна для України Програма соціальної підтримки тих, кому найскладніше. У цьому році у міському бюджеті на виплату 50 різних видів грошових допомог – це і ветеранам, і сім'ям військовослужбовців, багатодітним сім'ям, діткам з інвалідністю, чорнобильцям та багатьом іншим категоріям - передбачено 570 млн грн. Ветерани Другої світової війни отримують від 3 до 5 тисяч гривень одноразової допомоги, також вони отримують безкоштовні продуктові набори, необхідну допомогу надають соціальні служби, здійснюється фінансова підтримка ветеранських організацій. Ця робота буде обов'язково продовжена.

Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых