--.-° --% 0мм

Криворожанину Георгію Григоровичу Беню - 100 років

13:02, 25 янв 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

25 січня виповнилось 100 років доценту кафедри ботаніки (1974-1994), багаторічному викладачу Криворізького державного педагогічного університета Георгію Беню.

Про це повідомили на офіційній сторінці навчального закладу.

Георгій Григорович народився в Кривому Розі. 19 червня 1941 року отримав атестат про завершення навчання в школі. В 1943 році воював на 2-му Українському фронті, звільняв Україну від гітлерівських військ.

Після війни навчався у Дніпропетровському сільгоспінституті. З 1956 року розпочалась його трудова діяльність у Криворізькому педагогічному. Спочатку - на посаді асистента кафедри ботаніки, згодом – старшого викладача, доцента. З 1977 до 1994 року обіймав посаду завідувача кафедри ботаніки. На його рахунку - понад 50 наукових робіт.

"За майже сорок років плідної праці в нашому закладі вищої освіти він був взірцем викладача, дослідника, громадянина для багатьох поколінь студентів Криворізького державного педагогічного університету, власним прикладом надихаючи молодь опановувати академічну науку, а згодом ставати Наставником для інших", - зазначають колеги і випускники Георгія Григоровича. І зичать ще багато років, наповнених бадьорістю і наснагою.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых