--.-° --% 0мм

Ю.Вілкул: Незважаючи на воєнний стан, продовжуємо виконувати програму соціальної підтримки та захисту мешканців Кривого Рогу

14:08, 25 янв 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Кривому Розі, на січневому засіданні виконкому міської ради підтримані всі рішення соціального спрямування. Відповідно яких, понад тисячі криворіжців отримають допомогу з міського бюджету на загальну суму 7,5 млн грн.

У цьому році, як і торік, місто  буде підтримувати криворіжців у нелегкий воєнний час. Ця робота не припинялась, а навпаки, з початку повномасштабного вторгнення росії, була посилена. Збережені  та виплачуються 50 різних видів грошової допомоги, пільг і компенсацій. У минулому році майже 30 тисяч криворіжців отримали матеріальну допомогу від міста. І

«Ми не зупиняємо виплату призначених соціальних допомог. Незважаючи на воєнний стан в країні, ні одна криворізька родина, ні одна дитина не залишається без підтримки та уваги. Наша головна мета – підтримати криворіжців в складних економічних умовах. Тому, продовжуємо виконувати програму соціального захисту мешканців. А це – і військовослужбовці, і  багатодітні родини, і дітки, які опинилися у складних життєвих обставинах, особи з інвалідністю, тощо»,- зазначив в. о. міського голови Юрій Вілкул.

Як і в минулі роки, криворіжцям, які опинилися в скрутному матеріальному становищі чи витратили значні кошти на лікування, надаватиметься матеріальна допомога з міського  бюджету. У 2023 році таку допомогу отримали майже 10 тисяч криворіжців на загальну суму 20,6 млн грн. У січні матеріальну допомогу від міста отримають 492 криворіжця, у тому числі, 273 - на лікування.

Також, місто продовжує підтримувати родини, які виховують дітей з інвалідністю або мають осіб з інвалідністю з дитинства. У січні допомогу від міста отримають:

- 229 дітей з інвалідністю та онкохворих дітей у розмірі 10 тис. грн (у минулому році допомогу отримали 2589 дітей);
- 10 інсулінозалежних дітей (розмір допомоги 11 338 грн) таку допомогу в минулому році отримали 204 дитини;
- 20 дітей з інвалідністю, які потребують забезпечення підгузками, у розмірі 20 тис. грн. У минулому році допомогу отримали 348 дітей;
- 100 осіб з інвалідністю з дитинства, в тому числі, 3 особи з інвалідністю з дитинства у віці від 18 до 23 років, які здобувають освіту в закладах загальної, середньої, професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти, вони отримають допомогу у збільшеному розмірі – 10 тис. грн (у минулому році допомогу отримали 3609 осіб, у тому числі, 176 студентів).

Крім того, на виконкомі підтримані рішення щодо надання матеріальної допомоги 6 дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, розмір допомоги 5 тис. грн. Торік, допомогу від міста отримали 159 дітей.

Кривий Ріг пам’ятає, якою ціною виборюють наші Захисники суверенітет та територіальну цілісність України під час військової агресії Російської Федерації проти України. Тому, продовжує підтримувати родини загиблих військовослужбовців, які захищали На січневому виконкомі було підтримано рішення щодо надання допомоги на поховання загиблих Захисників та 9 родин отримають допомогу на виготовлення та встановлення намогильних споруд (розмір допомоги 40 тис. грн).

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых