--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: Продовжуємо системну роботу з ремонту укриттів для безпеки криворіжців. Для нас важливо, аби навіть в умовах війни, кожен мав можливість якісно здобувати освіту, займатися спортом та вдосконалювати свої таланти

14:58, 24 янв 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Кривому Розі працює 10 Палаців культури, в яких діють 173 творчих колективів та займається  понад 4,4 тис. дітей та дорослих.

24 січня в.о. міського голови Юрій Вілкул провів виїзну робочу нараду щодо перевірки закінчення ремонту укриття в Палаці культури «Творчий».

«Навіть в умовах війни продовжуємо забезпечувати роботу всіх комунальних закладів культури – 13 музичних шкіл, 3 художніх шкіл, 2 шкіл мистецтв та 10 Палаців культури. Місто продовжує в повному обсязі фінансувати діяльність закладів культури. Це відбувається попри колосальне навантаження на міський бюджет з підтримки армії, відновленню інфраструктури після російських терористичних обстрілів, виплатам та забезпеченню продуктами для соціально незахищених верств населення і ВПО, підтримці деокупованих територій. Ми розуміємо, що кожна дитина потребує безпеки, підтримки, уваги та можливостей для свого розвитку. До того ж, ми активно співпрацюємо з міжнародними та вітчизняними фондами і містами-партнерами, щоб разом робити більше», - підкреслив Юрій Вілкул. 

У Тернівському районі коштом міського бюджету відремонтовано укриття в Палаці культури «Творчий», яке розраховане на 150 місць. Виконані демонтажні роботи, укладено керамічною плиткою стіни та підлогу; виконано ремонт систем водопостачання та водовідведення; встановлено системи вентиляції та пожарної сигналізації; проведені  електромонтажні роботи, тощо. Також, у закладі   облаштовано Пункт незламності, завдяки якому всі бажаючі можуть зігрітися чи підзарядити гаджет, чи просто відпочити.

Крім того, у 2023 році відкрились сучасні простори з розвитку й безпеки дітей  «Steel hearts KR» у ПК «Творчий» у Тернівському районі та в бібліотеці-філії №24 у Саксаганському районі, які стали переможцями проєкту «Створення освітніх дитячих хабів: просторів розвитку та безпеки», що здійснюється фондом GIZ за дорученням Федерального уряду Німеччини. Сучасний простір з розвитку й безпеки дітей «Steel hearts KR» - це не тільки забезпечення доступу до освіти дітей, а також це і творчий розвиток, психосоціальна та емоційна підтримка малечі. Подібних просторів по Україні – 7, і 2 в Кривому Розі.

Ліна Ткач, в.о. директора палацу культури «Творчий» сказала: «У нашому закладі культури створено 13 колективів, які відвідують 350 чоловік. Серед них - 270 дітей та 80 дорослих. Ми вдячні міській владі за те, що навіть у такий складний час підтримують культуру та наші вихованці мають можливість розвиватися. Окрема подяка за сучасний простір. Адже відтепер завдяки роботі дитячого хабу всі бажаючі можуть залишатися в ньому протягом 8 годин. Це, дійсно, дружнє та сприятливе середовище, місце для розвитку та навчання. Проводимо різноманітні майстер-класи, ігрові, розважальні програми, заняття з вивчення англійської мови, логопедичні, музичні та хореографічні заняття. Діти дуже задоволені, і це – найважливіше!».

В цілому, по місту у 22 закладах культури коштом міського бюджету облаштовані укриття:  11 - у  мистецьких  школах,  9 – у  палацах культури  та 2 -  у театрах ( театр «Академія руху» та театр ім Т. Шевченка). В інших закладах культури сховища розташовані у безпосередній близькості. В усіх укриттях є все необхідне на випадок надзвичайних ситуацій. 

Довідково: Кривий Ріг побудував системну роботу з міжнародними партнерами в рамках спільних проєктів у галузях культури, освіти та соціальної сфери. Зокрема, в Кривому Розі налагоджена робота з USAID (США), Terre des hommes (Франція), Дитячим фондом ООН UNICEF, мерією Еспоо (Фінляндія) та іншими партнерами в рамках реалізації проєктів з цифрової освіти, створення комп’ютерних класів. Спільно з Міжнародною організацією з міграції, Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців, UNICEF, KSE, ACTED (Франція), Solidarites International (Франція), GIZ (Німеччина), Гуманітарною місією «Проліска» та іншими проводяться ремонти в школах та шелтерах.

DECIDE (Швейцарія), People in Need (Чехія), Swiss Solidarity (Швейцарія) та інші стали партнерами міської влади у створенні освітніх просторів у закладах освіти та культури, де діти можуть отримати психологічну допомогу, соціальну адаптацію та додаткові можливості для розвитку.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых