--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 23 січня

20:14, 23 янв 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, шановні земляки! Коротко про підсумки вівторка.

-  Ворог продовжує злочинні атаки на мирні міста та громади нашої країни. Сьогодні вранці була чергова масована ракетна атака. Вдень також були тривоги та ракетні атаки. За даними Повітряних Сил ЗСУ понад 20 ракет силами ППО вдалося збити, у тому числі 2 з них (Х-59) - над нашою областю. Але були й влучання у різних містах по житлових кварталах, на жаль є й жертви... 

Загроза повторення атак зберігається. Тому, дорогі земляки, в черговий раз прошу – дотримуйтесь всіх правил повітряної тривоги. Укриття чи правило двох стін. Бережіть себе та своїх близьких.

-  Незважаючи на всі зусилля ворога та його підлу тактику ситуація на нашому напрямку фронту залишається під контролем ЗСУ. Наші війська продовжують знищувати живу силу та техніку противника. 
За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, за добу загальні втрати ворога склали 416 окупантів та 110 одиниць техніці. Зокрема, 6 танків, 16 ББМ, 18 артсистем, 38 БпЛА, 27 автомобілів та 5 складів боєприпасів противника.

-  На нашому напрямку У Нікопольському районі вночі ворог атакував Нікополь та Мирівську громаду із важкої артилерії та дронами-камікадзе. А вдень ворог атакував чотирма дронами-камікадзе та тричі з артилерії Нікополь, Мирівську та Марганецьку громади. Пошкоджено 10 приватних будинків, 10 господарських споруд, санаторій, підприємство, пожежна частина, газогони та ЛЕП. 2 господарські споруди зруйновано. Без втрат. 

-  У Криворізькому районі обстрілів не було.

-  У Кривому Розі ситуація контрольована. Місто продовжує працювати на спільну Перемогу над ворогом. Комунальний транспорт, лікарні та соціальні установи працюють.

- Незважаючи на обмежений фінансовий ресурс та максимальну підтримку військових, у місті збережені всі види допомоги та пільг криворіжцям, включаючи безкоштовний проїзд. В рамках унікальної для України міської програми соціального захисту населення виплачуються 50 різних видів грошової допомоги ветеранам, сім'ям військовослужбовців, багатодітним сім'ям, діткам з інвалідністю, чорнобильцям та багатьом іншим категоріям. Минулого року пряму матеріальну допомогу від міста отримали 30 тисяч криворіжців. Це не рахуючи допомоги з продуктовими наборами. 

На січневому засіданні виконкому також були підтримані всі рішення соціального спрямування. Ще понад тисячі криворіжців - у тому числі 259 сімей з дітьми з інвалідністю та складними захворюваннями, та 6 діток, які постраждали внаслідок воєнних дій - в січні отримають грошову допомогу з міського бюджету на загальну суму 7,5 млн грн. А всього цього року тільки на комплексні соціальні програми підтримки населення з міського бюджету буде направлено 570 млн грн.

-  Та про наші мирні перемоги. На змаганнях з плавання SWIM SHARKS JUNIOR блискучі результати показали вихованці наших ДЮСШ №2 та №10. Виступаючи у різних стилях плавання та на різних дистанціях вони здобули 74 золоті, 36 срібних та 35 бронзових нагород! Вітаю та бажаю подальших перемог!

Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых