--.-° --% 0мм

Європейська Бізнес Асоціація провела на Дніпропетровщині обговорення Угоди про зону вільної торгівлі

11:45, 4 дек 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Європейська Бізнес Асоціація провела на Дніпропетровщині обговорення Угоди про зону вільної торгівлі ЄС-УкраїнаЗаступник голови облдержадміністрації Марія Пустова за дорученням губернатора області Олександра Вілкула взяла участь у бізнес-ранку Європейської Бізнес Асоціації з питань Угоди «Про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі": можливості та труднощі». Також у міжнародних переговорах взяли участь керівник управління міжнародних відносин Дніпропетровської міської ради Наталя Чернишова, керівник відділу впровадження політики Посольства Королівства Великобританії в Україні Данкан Аллан, менеджер проекту «Підтримка діалогу зацікавлених сторін в Україні щодо запропонованої зони вільної торгівлі ЄС – Україна» Сергій Нерпій, представники бізнесу і громадських організацій.

«Робота керівництва області спрямована на активну співпрацю з бізнесом та інвесторами. Регіон став інвестиційно привабливим та відкритим до співпраці для іноземних країн. Саме тому такого рівня міжнародні переговори про зону вільної торгівлі проходять на Дніпропетровщині. До думки керівництва нашої області прислухаються міжнародні спільноти. І це додає Дніпропетровщині впевненість на успіхи у міжнародній співпраці», - зазначила Марія Пустова.

Під час зустрічі були обговорені пріоритетні завдання співпраці Європейської Бізнес Асоціації з керівництвом області у 2010 році. Зокрема, це зменшення перешкод для інвестування, підтримка різних механізмів, що сприяють економічній інтеграції до ЄС та сприяння позиціонуванню України як привабливої країни для інвестицій та ділового партнерства.

ДОВІДКА:
Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) - неприбуткова організація, що об'єднує понад 770 іноземних та вітчизняних компаній, які працюють в Україні. Беручи до уваги пріоритети України щодо інтеграції в Європейський Союз, основною метою діяльності Асоціації є налагодження стосунків європейського бізнесу з представниками влади в Україні для співпраці щодо створення сприятливих умов ведення бізнесу та залучення прямих іноземних інвестицій в економіку України.

Дніпропетровська філія ЄБА була створена у вересні 2006 року, згідно інтересу компаній, що працюють в Дніпропетровському регіоні. У філії регулярно проводяться загальні інформаційні зустрічі з представниками влади та дипломатичного корпусу країн ЄС; організовуються тематичні зустрічі, майстер-класи та семінари, а також соціальні заходи. Діяльність філії спрямована на створення сприятливих умов для ведення бізнесу в регіоні та розвиток співпраці між компаніями-членами Асоціації.

Угода про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі

Переговори ЄС та України щодо Угоди «про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі» ведуться вже протягом двох років. Укладення цієї угоди переслідує дві першочергові цілі.

По-перше, очікується, що вона сприятиме зниженню тарифів на торгівлю між Україною та ЄС, не враховуючи тих умов, що були погоджені у рамках вступу України до Світової Організації Торгівлі у 2008 році. По-друге, вона гармонізує значну частину українського юридичного та адміністративного законодавства зі стандартами ЄС – як наслідок значної інтеграції України у внутрішній ринок Європейського Союзу. Успішне виконання цього завдання може призвести до щорічного зростання економіки України на 4,5 %, підвищення стандартів рівня життя і створення нових робочих місць. Україна стане більш привабливою з точки зору інвестиційного клімату внаслідок реформування системи управління, зміцнення верховенства права, запровадження більшої прозорості і боротьби з корупцією. З огляду на довготермінове партнерство, саме в цьому зацікавлені і ЄС, і Україна.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых