--.-° --% 0мм

О. Вілкул зустрівся з Надзвичайним та Повноважним послом Республіки Білорусь Валентином Величком

15:02, 3 дек 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

О. Вілкул зустрівся з Надзвичайним та Повноважним послом Республіки Білорусь Валентином ВеличкомГолова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів зустріч з Надзвичайним та Повноважним послом Республіки Білорусь в Україні Валентином Величком. Сторони обговорили подальші перспективи взаємовигідного співробітництва Дніпропетровщини та Білорусі, а також шляхи співпраці між дніпропетровськими та білоруськими компаніями. 

У зустрічі також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Антонов, старший радник Надзвичайного та Повноважного посла Республіки Білорусь в Україні, керівник групи з торгово-економічних питань Валентин Филипчик, генеральний директор ВАТ “Білоруський автомобільний завод” Петро Пархомчик, представники дніпропетровських та білоруських промислових підприємств.

Як відзначив Олександр Вілкул, наразі в області спостерігається стабільний та ефективний соціально-економічний розвиток. Цього року обсяг промислового виробництва зріс майже на 20%, обсяги іноземних інвестицій збільшилися в 1,3 рази, рівень середньомісячної заробітної плати в області зріс на 23%.

«Такі показники розвитку регіону стали плацдармом для поглиблення співпраці з іноземними партнерами. Зокрема, сьогодні близько 400 підприємств Дніпропетровської області співпрацюють з Республікою Білорусь. Наш регіон займає одне з провідних місць в Україні за показниками зовнішньоторговельного обороту з цією країною. В 2010 році частка Дніпропетровщини в загальному об’ємі зовнішньоторговельного обороту між Україною та республікою Білорусь збільшилася з 7% до 9,5%. Впевнений, наше подальше співробітництво принесе ефективні результати», - зазначив Олександр Вілкул.

В свою чергу Валентин Величко, презентував пропозиції білоруської сторони у співпраці з Дніпропетровщиною. Зокрема, це стратегічне партнерство у промисловості.

Довідково: Обсяги зовнішньоторговельних операцій у січні-липні 2010 року. Зовнішньоторговельний оборот товарами між Дніпропетровською областю та Республікою Білорусь у зазначений період склав 200,9 млн дол. США та у порівнянні з відповідним періодом минулого року збільшився на 82,3%.У тому числі експорт склав 132,1 млн дол. США та зріс на 74%, імпорт склав 68,8 млн дол. США та зріс у 2 рази.

У зазначеному періоді на Дніпропетровську область припадає 9,5% загального торговельного обороту товарами України з Білоруссю (2009 рік – 7%), в тому числі 13,8% експортних та 6 % імпортних операцій.

Інвестиційна діяльність

Обсяг прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку області із Білорусі, станом на 1 липня 2010 року склав 136  тис. дол. США. Іноземні інвестицій вкладено в торгівлю і посередництво в ній – 123,1 тис. дол. США (90,5%) та в промисловість – 12,9 тис. дол. США (9,5%).

Сьогодні між Дніпропетровською областю та Білоруссю діє 7 угод. Зокрема, це угода про економічне співробітництво між Дніпропетровським обласним виконавчим комітетом та Мінським обласним виконавчим комітетом, угода про економічну співпрацю між Дніпропетровським виконавчим комітетом та Могілевським виконавчим комітетом та інші.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0