--.-° --% 0мм

У Кривому Розі з Днем народження привітали визволительку міста – Валентину Погорілову

17:33, 15 янв 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

15 січня, у дев’яносто сьомий день народження Валентини Іванівни Погорілової, в.о. міського голови Юрій Вілкул відвідав учасницю бойових дій - привітав зі святом та вручив іменинниці квіти та подарунок.

У Кривому Розі проживає близько 2,5 тис. ветеранів Другої світової війни, у тому числі, 14 - безпосередніх учасників бойових дій Другої світової війни, серед яких визволителька міста Валентина Іванівна Погорілова.

«У нашому місті завжди з повагою і турботою ставилися та ставляться до ветеранів війни, учасників бойових дій, до дітей війни та в’язні концтаборів. За весь час повномасштабної війни разом з Радою оборони докладаємо всіх зусиль та піклуємося про ветеранів. Ми не скоротили жодної соціальної виплати, які виплачуються у рамках муніципальної програми соціального захисту. Крім матеріальної допомоги, ветерани отримують продуктові набори, здійснюється фінансова підтримка ветеранських організацій. Така підтримка зараз особливо потрібна людям поважного віку. 

І сьогодні, в день народження нашої героїчної визволительки Валентини Іванівни, ми раді вітати її з таким поважним святом. На долю Валентини Погорілової випали тяжкі випробування, Друга світова війна, відбудова після перемоги. Ця жінка героїчна все здолала. І, наразі, для нашого покоління є прикладом мужності та відданої любові до рідної землі. В цей день хочу побажати нашій іменинниці міцного здоров'я, злагоди та, найголовніше - миру!» - сказав Юрій Вілкул.
Місто завжди переймається долею Валентини Іванівни, на кожне свято або за потреби, крім матеріальної допомоги вона отримує різні важливі для неї подарунки – побутову техніку та необхідні речі  для оселі.

ПОГОРІЛОВА ВАЛЕНТИНА ІВАНІВНА народилась 15.01.1927 року у селі Студенок Ізюмського району Харківської області. У воєнні роки служила фронтовою операційною медичною сестрою. Брала участь в боях на території України, Молдавії, Югославії, Угорщини. У 1945 році була поранена. Після війни Валентина Іванівна присвятила життя порятунку людей, пропрацювавши медсестрою понад 50 років.
За участь у бойових діях має державні нагороди: ювілейні нагороди до річниць Перемоги, є кавалером відзнаки виконкому Криворізької міської ради – нагрудного знаку «За заслуги перед містом». У 2022 році відзначена Медаллю «Почесний ветеран».

Довідково: У Кривому Розі, за підтримки влади міста, працює одна з кращих в Україні міська ветеранська організація. Підтримка ветеранів Другої світової війни, а також всіх учасників бойових дій – важлива складова комплексної муніципальної Програми соціального захисту жителів. Попри воєнний стан, збережені всі соціальні виплати та адресні допомоги ветеранам. До знаменних дат безпосередні фронтовики отримують одноразову матеріальну допомогу у розмірі 5 тис. грн, особи прирівняні до учасників бойових дій в роки Другої світової війни – 3 тис. грн. Ветерани війни, особи з інвалідністю та інші громадяни похилого віку мають можливість отримати комплекс соціальних послуг через мережу закладів соціальної сфери, а саме 8 територіальних центрів соціального обслуговування. Також, надається допомога на проведення капітального ремонту житла та інше. Крім того, усі ветерани другий рік поспіль отримують продуктові набори, які придбані за рахунок коштів міського бюджету.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых