--.-° --% 0мм

О. Вілкул: Творчі колективи закладів культури міста подарували малечі справжнє новорічне диво. Більше 500 різноманітних заходів відвідали понад 43 тисячі дітей

11:07, 15 янв 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул подякував колективам закладів культури, які на новорічні свята дарували криворізькій малечі щирі, позитивні емоції, зустрічі з улюбленими казковими героями.

12 січня у палаці культури «Інгулець» підбили підсумки новорічного марафону привітань, який тривав у місті з 6 грудня 2023 року по 7 січня 2024 року. За цей час у Палацах культури, міських театрах, бібліотеках, мистецьких школах пройшло понад 500 різноманітних заходів: новорічні казки, мюзикли, розважальні програми, майстер-класи, івенти, резиденції Святого Миколая чекали на дітей у Палацах культури. Понад 35 тисяч дітей, яким особливо потрібні тепло, увага і турбота, отримали від міста подарунки – це діти військовослужбовців, дітки, батьки яких поранені, полонені, безвісти зниклі, діти з особливими освітніми потребами, діти-сироти, діти з інвалідністю, дітки з багатодітних сімей, дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, діти з числа ВПО та які перебувають в складних життєвих обставинах.

Звертаючись до представників мистецького фронту, Олександр Вілкул зазначив: «Ви - великі молодці, у  такий складний час ви не втратили  сили духу, а навпаки - надихаєте інших, ставите прекрасні, добрі вистави, які  дарують  надію, віру в Перемогу. Що важливо -  нашим дітям зараз  особливо  необхідні  позитивні  емоції, зустрічі з однолітками. Малеча має вірити в дива  і все це  ви їм  створюєте! Велика вам подяка за це. Разом до Перемоги!».

Театри міста подарували дітям нові прем’єрні вистави. Це - «Маленький принц», «Як здолати Дракона» у театрі імені Шевченка; «Пітер Пен» – в театрі «Академія руху», вистава «Трол-ля-ля» у театрі ляльок, який також організував для маленьких глядачів виїзні вистави (арт-паті) у палацах культури. Загалом, театри представили на новорічних святах більше 60 вистав.

Активно долучилися до організації й проведення новорічних святкових заходів й бібліотеки. З великим задоволенням малеча брала участь у веселих та пізнавальних інтерактивах.

За доброю традицією пройшли різдвяні концерти у Криворізькому обласному фаховому музичному коледжі. Активно приєдналися до новорічних івентів 18 мистецьких шкіл.

Особливо потужним видався спільний проєкт з громадською організацією «Арт-культура». Майже 40 благодійних концертів «Музика заради життя», майстер-класів та виставок проведено за участю творчих колективів, викладачів, учнів та їх батьків. 200 тисяч гривень – благодійних коштів, було зібрано та направлено на підтримку Збройних Сил України. Крім того, 17 тисяч зібрав зразковий ансамбль української пісні «Ожина» школи мистецтв №1, який побував у Львові з новорічними колядками.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых