--.-° --% 0мм

Дніпропетровщина  - в лідерах цифрової трансформації країни

10:24, 15 янв 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В Міністерстві цифрової трансформації України підбили підсумки роботи в регіонах за 2023 рік. В результаті оцінки Індексу цифрової трансформації регіонів з'ясувалось, що найбільших успіхів досягла Дніпропетровщина.

Запропонована методика ґрунтується на комплексному підході та дає змогу вимірювати як цифрові послуги, так й інфраструктуру, а також процес оцифрування в ОВА та територіальних громадах. Максимальний можливий індекс — 1 бал, він відображає показники спроможності в економіці, цифрових навичках, інфраструктурі, публічних послугах та цифровій трансформації органів місцевого самоврядування.

Найвище значення зафіксовано в Дніпропетровській (0.908), Львівській (0.891) та Полтавській (0.833) областях. Середній бал по Україні - 0.632.

Індекс містить 8 основних блоків:

Інституційна спроможність 
Розвиток інтернету
Розвиток ЦНАП
Впровадження режиму «без паперів»
Цифрова освіта
Візитівка області
Проникнення базових електронних послуг
Галузева цифрова трансформація

«Ми щорічно вимірюємо Індекс цифрової трансформації регіонів України, адже цифровізація громад залишається пріоритетом Мінцифри. Результати вимірювання дають змогу громадам побачити сильні та слабкі сторони і, відповідно, розвивати цифрові послуги, потрібні в їхньому регіоні. А також цифрову освіту, цифрову економіку і навіть залучати інвестиції під актуальні локальні проєкти. Прагнемо, щоб кожна громада самостійно керувала процесами цифрового розвитку», — зазначає заступник Міністра цифрової трансформації з питань європейської інтеграції Валерія Іонан. 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых