--.-° --% 0мм

БК "Кривбас" здобуває першу перемогу в Суперлізі

09:41, 15 янв 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В Луцьку відбувся черговий бабл, в якому зустрічались місцевий "Старий Луцьк", "Кривбас", "Запоріжжя", "Черкаські Мавпи", "Київ-Баскет" і "Дніпро". Криворізька команда провела три поєдинки, одним з яких змогла перервати серію поразок, що тривали з самого початку сезону.

Нагадаємо, після низки поразок, БК "Кривбас" змінив головного тренера: замість Сергія Корабльова очолив команду Олександр Ворона, також були внесені деякі зміни до складу. Після цього команда ще кілька разів поступилась, але, нарешті, 13 січня взяла перші очки в сезоні.

Однак передував перемозі розгром від "Черкаських Мавп". 12 січня черкащани буквально "каменя на камені" не залишили від захисту криворіжців. Протягом всього поєдинку "Мавпи" контролювали гру, не підпускаючи суперника ближче, ніж на 10 пунктів. В результаті на перемога черкащан 78:53. 

Поєдинок з господарями майданчика 13 січня вийшов непростим, та ще й був перерваний на 1,5 години через повітряну тривогу, однак він став переможним для криворіжців.

Основу майбутнього успіху криворізькі баскетболісти заклали в першій чверті коли, завдяки влучним дальнім кидкам (5 з 9 триочкових) змогли вирватись вперед на 13 пунктів. Однак лучани одразу кинулись надолужувати втрачене і на велику перерву пішли вже з перевагою у два очки. 

Велика перерва стала дуже великою, адже зазвучала сирена, що призвело до призупинки поєдинку до відбою. Коли гра врешті поновилась, обидві команди показували напрочуд рівну гру. Навіть попри ривок криворіжців в перші хвилини другої половини зустрічі, лучани не дали закріпити розрив. В результаті за дві хвилини до завершення останньої чверті рахунок був 69:69.

Найбільш результативний гравець криворіжців Лейтерренс Рід забив двоочковий, вивівши гостей вперед. Лучанин Коровяков, на якому сфолили в наступній атаці, реалізував тільки один штрафний кидок з двох. криворіжці зірвали власну атаку і за 30 секунд, що лишились, господарі майданчика двічі атакували кільце, однак двічі невдало. В результаті криворіжці здобули мінімальну але таку довгоочікувану перемогу 71:70. Серію з 14 поразок було перервано.

Наступного дня криворіжці зустрічались з "Київ-Баскетом". Кияни виявились нашим гравцям "не по зубах", однак криворіжці намагались якщо не нав'язати гру, то, принаймні, стримувати атаки суперників. І, в цілому, їм це вдалось. Попри перевагу киян практично в усіх компонентах гри, розрив склав усього 11 пунктів - 77:66.
 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых