--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 12 01 2024

19:59, 12 янв 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, шановні земляки! Коротко про підсумки п’ятниці.

- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під контролем ЗСУ. За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, наші війська продовжують завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці. За добу загальні втрати ворога склали 462 окупанти, ще 3 здалися в полон. Знищено 27 одиниць військової техніки ворога та 2 склади боєприпасів. Зокрема, 5 танків, 3 ББМ, 2 артсистеми, 14 БПЛА та 3 автомобілі.

- На нашому напрямку в Нікопольському районі нашої області вночі окупанти з важкої артилерії обстріляли місто Нікополь. Туди прилетіли півдесятка снарядів. Без втрат. Протягом дня російські окупанти тричи били артилерією по Нікополю. Пошкоджене комунальне підприємство. Головне – також без втрат.

 У Криворізькому районі обстрілів не було.

- Що стосується самого Кривого Рогу, то в цілому вся критично важлива інфраструктура міста працює, всі служби працюють в посиленому режимі.

Всі котельні міста працюють від електромереж, дизель-генераторні установки, які були задіяні через відключення електроенергії, вже не потрібні.

Після серйозної аварії було відновлено електропостачання в Довгинцевському районі, бригади енергетиків ДТЕК продовжують роботу і на інших ділянках. Вночі на дорогах міста працювало 58 одиниць техніки, задіяних в розчищенні та посипанні доріг. Всі служби перебувають в режимі цілодобового чергування.

Продовжуються великі проблеми з державним підприємством «Теплоцентраль», яке підпорядковується Нафтогазу в Києві. Це – не комунальне підприємство, місто ним не керує, лише кожного дня направляє їм на допомогу з комунальних «Тепломережі» та «Міськводоканалу» останні бригади, знімаючи зі своїх участків.

За тиждень 768 дерев було обрізано від аварійних гілок, розкряжовано 85 дерев, 1750 гілок прибрано.

Триває відновлення транспортної інфраструктури міста. До раніше відновлених маршрутів швидкісного трамваю та міського трамваю сьогодні відкрито рух міського трамвайного маршруту №14 «кільце Героїв АТО - станція Кривий Ріг-Головний», там трамвай ходить у звичному режимі як і раніше. Роботи з відновлення повноцінної роботи електротранспорту тривають цілодобово. А з 15:00 відкрито рух тролейбусів на тимчасовому маршруті «Ст. Кривий Ріг - м-н 30-річчя Перемоги» в кількості 5 одиниць з інтервалом руху близько 20 хвилин.

Також прямо зараз вже відновлено рух у звичайному режимі маршруту номер два швидкисного трамваю «Мкр Зарічний – Майдан Праці».

Нажаль, у зв’язку з наслідками великої негоди та ракетної атаки залишається без електропостачання близько 12 600 домогосподарств. Кожного дня на ліквідації наслідків для відновлення електропостачання працює близько 30 бригад фахівців ДТЕК, додатково залучені бригади з інших міст України та служби ДСНС. Просимо з розумінням ставитися до ситуації, ДТЕК робить все можливе.

- На цьому тижні ми відкрили два дитячих садочки - №235 та 247 в Тернівському та Покровському районі.

З понеділка розпочне роботу дитячий садочок №202 в Саксаганському районі, який був тимчасово закритий у зв’язку з ремонтом криші після ворожої ракетної атаки.

Таким чином, в місті працює вже 97 дитячих садочків, які відвідують понад 4600 дітей. Місця вільні ще є. Тому звертайтесь до райвиконкомів або в заклади, щоб діти могли відвідувати садочки.

В січні готуються до відкриття садочки №204 та №290 в Довгинцівському районі та №60 в Покровському. Ремонти в укриттях вже проведені.

- Життя триває. У ці зимові свята пройшов великий марафон привітань для криворізьких дітей, який організувало місто, а провели наші представники мистецького напрямку – працівники музичних та художніх шкіл, Палаців культури. Сьогодні я зустрічався з ними, подякував від усіх криворіжців за їхню роботу. З 6 грудня по 7 січня пройшло понад 500 різноманітних заходів, які відвідали понад 40 тис. дітей. Всі вони отримали подарунки від міста. Це - діти військовослужбовців, дітки, батьки яких поранені, полонені або безвісти зниклі, діти з особливими освітніми потребами, діти-сироти, діти з інвалідністю, дітки з багатодітних сімей, дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, діти з числа ВПО та які перебувають в складних життєвих обставинах. Дітям зараз  особливо  необхідні  позитивні  емоції, зустрічі з однолітками. Малеча має вірити в дива і ми зробимо  все можливе для цього.

Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!

Скучної вам ночі, дорогі земляки!

Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых