--.-° --% 0мм

Сотні затриманих, тонни вилучених наркотичних речовин - поліція прозвітувала про минулорічні досягнення в боротьбі з наркозлочинністю

17:56, 11 янв 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У співпраці з іноземними колегами українські поліцейські протягом минулого року знешкодили міжнародний наркосиндикат, перекрили транснаціональний канал постачання кокаїну та провели десятки інших успішних спецоперацій.

Упродовж 2023 року задокументовано більш як 38 тисяч наркозлочинів, понад 20 тисячам особам повідомлено про підозру. Скеровано до суду обвинувальні акти в рамках 32 тисяч кримінальних проваджень.

Завдяки оперативному реагуванню українських та іноземних правоохоронців вдалося перекрити транснаціональний канал постачання кокаїну. Іноземними поліцейськими за інформацією Нацполіції затримано трьох українців та вилучено майже 3 тонни кокаїну, вартістю близько 165 мільйонів доларів. 

Правоохоронці Нацполіції спільно із правоохоронними органами країн ЄС встановили та ліквідували міжнародний наркосиндикат із прибутком у 135 мільйонів гривень на рік. Учасники злочинної організації підозрюються в реалізації кокаїну, екстазі, канабісу, MDMA, гашишу, кетаміну та амфетаміну. Затримано 15 осіб, яким повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи – тримання під вартою.

Ліквідовано більше 90 злочинних організованих груп та злочинних організацій. Так, у лютому минулого року, співробітниками НПУ проведено ряд масштабних спецоперацій щодо криворізької злочинної організації «Двадцятівські», котрі забезпечували наркотиками всі регіони України. Учасники організували діяльність мережі нарколабораторій, потужності яких дозволяли в промислових масштабах виготовляти до 40 кг психотропів щомісяця. Такий «бізнес» приносив їм мільйон доларів щомісяця. Під час слідчих дій затримано 48 осіб.

Припинено діяльність більше сотні нарколабораторій та встановлено всіх їх організаторів. Викрито понад 450 наркопритонів. Так, на Черкащині поліцейські затримали понад 40 членів злочинної організації, які влаштували функціонування так званого «виробничого амфетамінового цеху», в якому щомісяця виготовляли до 10 кг наркотику. Наркобізнес забезпечував його організаторам до п’яти мільйонів гривень заробітку в місяць. 

Крім того, у протидії використанню коштів, здобутих від незаконного обігу заборонених речовин, правоохоронцями накладено арешти на майно злочинців на суму понад 94 мільйони гривень та вилучено майна у фігурантів на суму майже 18 мільйонів гривень.

Загалом, за результатами багатоетапних спецоперацій Нацполіції вилучено більше 2,9 тонни наркотичних засобів та психотропних речовин, а саме: 1,8 тонни канабісу, майже 800 кг макової соломи, близько 5 кг кокаїну та 10 кг метадону, 226 кг солей Альфа-PVP, 64 кг амфетаміну та 10 кг MDMA.

Орієнтовна вартість виявлених заборонених речовин упродовж минулого року за цінами «чорного» ринку сягає понад 785 мільйонів гривень.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых