--.-° --% 0мм

Для розвитку та підвищення конкурентоспроможності міста Кривий Ріг підписав Меморандум про співпрацю з компанією «Нео-Еко Україна» - партнером французької компанії «Neo Eco»

20:11, 11 янв 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У рамках реалізації Програми з відновлення міської інфраструктури Кривий Ріг залучає міжнародних партнерів для впровадження сучасних інноваційних проєктів.

Компанія (https://neo-eco.com.ua/) «Нео-Еко Україна» (партнерська компанія французької Neo-Eco France) має вагомий досвід у сфері циркулярної економіки. Підписуючи Меморандум в. о. міського голови Юрій Вілкул підкреслив: «Співпраця з «Нео-Еко» стане ще одним кроком у нашому шляху сталого розвитку міста. Ми віримо, що це партнерство допоможе впроваджувати нові ідеї з розвитку Кривого Рогу. Наша спільна мета – зробити наше місто екологічно чистим, інноваційним та конкурентоспроможним на міжнародному рівні. Стратегічні напрямки нашої співпраці з «Нео-Еко Україна» - циркулярна економіка, яка передбачає відновлення, повторне використання, раціональне споживання ресурсів і дозволяє створити додаткову цінність за допомогою нових послуг та інтелектуальних рішень, а також навігація та підтримка грантових заявок, підтримка в організації пільгового фінансування проєктів розвитку».

Барт Груйарт, директор проєкту «Нео-Еко» сказав: «Мій перший візит до Кривого Рогу датується 2007 роком. І я відчуваю свою поєднаність з Кривим Рогом. І я сподіваюсь, що співпрацюючи з вашим містом ми перетворимо цей виклик на можливість, шляхом створення робочих місць і створення з Кривого Рогу міста, привабливого для життя».

Начальник управління екології виконкому міськради Олександр Скакальський зазначив, що місто у цьому році розпочало розробку місцевого плану управління відходами (промисловими, твердими побутовими, медичними, біологічними та інші). Планується затвердити його у 2024 році. «І ми сподіваємося, що досвід експертів компанії в реалізації таких масштабних проєктів у сфері поводження з відходами, буде корисним та дозволить в умовах Кривого Рогу зробити сферу поводження з відходами інвестиційно привабливою. Все це має стати запорукою того, що техногенне навантаження на довкілля знизиться за рахунок того, що буде зменшено обсяг відходів, які захоронюються або розміщуються без операцій по їх утилізації», - наголосив О. Скакальський.

«Нео-Еко» це - компанія, яка базується у Франції і працює протягом 17 років. У Франції співпрацює з усіма органами влади на місцевому, регіональному та національному рівнях. Минулого року переробили 20 млн тонн відходів на економічно привабливі продукти.

«Приємно розпочати таку цікаву співпрацю з містом. Хочу подякувати керівництву за бажання та зацікавленість у впровадженні європейських практик у переробці відходів у Кривому Розі. Ми розуміємо, які перед нами стоять виклики, але ми впевнені, що разом з вами, спільними зусиллями зможемо показати достойний результат», - зазначив Кирило Чернишук, генеральний директор «Нео-Еко Україна».

Довідково: французька компанія «Neo Eco» є національним лідером у розробці методології циркулярної економіки. Основний напрям діяльності у розвитку стратегії циркулярної економіки та інтеграції циркулярної економіки й застосування на робочих місцях. Компанія має великий досвід реалізації проєктів: будівництво селища для проведення Олімпійських ігор 2024 року в Паризькому регіоні; будівництво лінії метро у Парижі; участь у інфраструктурному проєкті зі створення нового терміналу 4 паризького аеропорту імені Шарля де Голля, відбудова порту Бейрута після вибуху у 2020 році. В Україні компанія реалізує проєкт з відбудови зруйнованих житлових будинків у Гостомелі.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых