--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: Тепло, світло, інтернет – всім цим забезпечені 213 облаштованих Пунктів незламності та пунктів обігріву для зручності та безпеки криворіжців

18:31, 11 янв 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

11 січня в.о. міського голови Юрій Вілкул провів виїзну нараду на одному з Пунктів незламності у Покровському районі щодо їх комплектації та готовності працювати у випадку можливого тривалого відключення світла і тепла.

«На жаль, окупанти продовжують завдавати масованих ракетних ударів по всій Україні, у тому числі, і по нашому місту. Ми надаємо всю необхідну допомогу людям, чиї будинки та квартири зазнали пошкоджень від ударів ворога. Також, Кривий Ріг, як вся Дніпропетровщина та декілька інших областей, постраждали від екстремальної негоди. На ранок 8 січня у місті без електрики залишилися 15 тисяч абонентів. Проте, протягом цього тижня усі служби міста працюють у посиленому режимі. Бригади комунальних підприємств та енергетики продовжують ліквідацію наслідків негоди.

До того ж, на сьогодні у Кривому Розі вже діють 213 Пунктів незламності та пунктів обігріву. Минулого року їх кількість була збільшена у Кривому Розі майже вдвічі. Вони функціонують, переважно, на базі закладів освіти та культури, а також промислових підприємств та об’єктах бізнесу. Для тимчасового перебування, під час тривалого відключення електроенергії чи тепла, у Пунктах є все необхідне. З моменту розгортання Пунктів незламності їх відвідало понад 70 000 містян. А з початку 2024 року майже 3 000 мешканців вже отримали допомогу в Пунктах», - наголосив Юрій Вілкул.

У Пунктах встановлені генератори, теплові гармати або «буржуйки». Крім питної та технічної води, медичних аптечок, є куточки для дітей, де вони можуть згаяти час за розмальовками, читанням книг, є зони для немовлят, де матусі зможуть нагодувати та переповити дитину. 138 пунктів укомплектовані системами супутникового зв’язку «Starlink». В пунктах постійно, за певним графіком, працюють чергові бригади. У випадку настання надзвичайної ситуації до чергувань залучаються представники правоохоронних органів. Майже у всіх Пунктах незламності, що розташовані у закладах освіти та культури, є укриття».

У Кривому Розі Пункти незламності розгорнуті у 141 закладах освіти та культури, 6 - у відділеннях поліції, 6 Пунктів - на базі промислових підприємств та пункти обігріву та підзарядки гаджетів - в об’єктах бізнесу (торгівля, ресторанне господарство, відділення «Нової пошти»).

У Покровському районі облаштовано 24 Пункти незламності на базі комунальних установ. Зокрема, 20 - у закладах освіти та 4 - у закладах культури, а також у відділеннях поліції та промислових підприємствах. Крім того, торгові центри підготували місця для підзарядки гаджетів.

Артем Бондаренко, директор Криворізької гімназії, сказав: «Облаштований Пункт незламності працює в нашому закладі з листопада 2023 року. Ми можемо прийняти до 50 людей одночасно. Завдяки керівництву Кривого Рогу наш Пункт оснащений усім необхідним. Це – 8 кВт бензиновий генератор, портативна зарядна електростанція, виносна буржуйка, система супутникового зв’язку Starlink, 2 теплові гармати, ліхтарі, у тому числі, і на сонячних батареях, зарядні пристрої, розкладачки, засоби гігієни».

У закладі є тимчасове укриття на майже 900 чоловік. Проведено поточний ремонт приміщень, систем електроживлення, облаштований санвузол на 4 кабіни, встановлено вентиляційну систему та підключено безпровідний інтернет, який надасть доступ до мережі користувачам мобільних пристроїв.

У Кривому Розі кожен Пункт територіально розташований так, щоб мешканцям було зручно знайти найближчий Пункт та скористатися усіма можливими послугами. Для цього створена інтерактивна карта Пунктів незламності (https://www.google.com/maps/d/viewer?hl=ru...).

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых