--.-° --% 0мм

О. Вілкул: В обох міських Центрах соціально-психологічної реабілітації дітей їм забезпечено всю необхідну допомогу, а для безпеки побудовані укриття

12:38, 11 янв 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Голова Ради оборони міста Кривого Рогу Олександр Вілкул провів нараду щодо роботи Центрів соціально-психологічної реабілітації дітей в умовах воєнного стану та щодо ремонту укриття в одному з таких Центрів на вул. Озерній.

«В перші дні повномасштабного вторгнення росії, незважаючи на всі інші важливі завдання, ми продовжили приділяти велику увагу безпеці дітей. Тому всі 99 дітей, які перебували на той час в міських Центрах соціально-психологічної реабілітації, були евакуйовані в Австрію. Вони зараз там перебувають разом з працівниками Центрів, які їх супроводжують», - сказав Олександр Вілкул, - «Проте, і зараз з’являються діти, у яких такі ж самі складні обставини: конфлікти в сім’ї,  різне буває. Це – і  криворізькі діти и ВПО. І цих дітей ми влаштовуємо до Центрів, які знаходяться в Кривому Розі. Для безпеки дітей та персоналу ми в обох Центрах побудували укриття».

За кошти міського бюджету в Центрі на вул. Караманиць було побудовано укриття на 50 осіб, і також на 50 осіб створено укриття в Центрі на вул. Озерній. Зокрема, в укритті в Центрі на вул. Озерній проведено ремонт приміщення, систем водо-, електро- та теплопостачання. Створено дренажну систему, встановлено санвузол. На випадок блекаутів придбано три генератори та ліхтарі. В укритті вставлені столи та стільці, ліжка з матрацами, ковдрами, подушками. Укриття забезпечено питною водою, засобами гігієни, аптечкою. Криворізькі художники прикрасили стіни укриття малюнками.

«Діти, які потрапляють до нашого Центру, на жаль бачили багато горя та страждань. Тут вони отримують спокій та турботу в комфортних та безпечних умовах. Я дякую за це міській владі та Раді оборони. Посмішки на обличчях дітей – це головне, що можемо зробити», - сказала Валентина Колесніченко, керівник Центру соціально-психологічної реабілітації дітей на Озерній.

З 24 лютого 2022 через Центри прийшли 160 дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Частина дітей завдяки роботі психологів міського Центру соціальних служб та фахівців Служби у справах дітей були повернуті до біологічних родин. Ті діти, чиїх батьків було позбавлено батьківських прав через асоціальну поведінку, були влаштовані до сімейних форм виховання або до закладів інституційного догляду.

Наразі в Центрі на Озерній перебуває 10 дітей, в Центрі на вул. Караманиць – 41 дитина.

Для комфорту перебування дітей в Центрі соціально-психологічної реабілітації на вул Озерній коштом міського бюджету створено укриття, а у співпраці з міжнародними та українськими гуманітарними організаціями UNICEF, Міжнародна організація з міграції, AKTED, Save the Children, Rotary Kryvyi Rih, «Егіда Центр», «Набат Кривбас», «Проліска», «Слов`янське серце» проведено ремонт на утеплення фасаду та даху будівлі, замінені вікна, проведено ремонт санвузлів та душових, відремонтовано спортзал, придбані нові пральні та сушильні машинки, бойлери, холодильники, ліжка, матраци, ковдри, постільна білизна, одяг для дітей та інше. Для роботи котельні під час блекаутів місто забезпечило Центр генератором.

Всього в місті створено 326 укриттів, відкрито 213 Пунктів незламності та встановлено 70 модульних укриттів на зупинках. 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых