--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 8 січня

20:06, 8 янв 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг
Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 8 січня

Шановні земляки, коротко про підсумки цього складного дня.

- Сьогодні зранку ворог вчинив черговий терористичний акт проти мирного населення. "Високоточні" потвори направили крилаті та балістичні ракети на наше мирне місто та його передмістя. Дев’ять ракетних ударів. За уточненими даними 6 постраждалих. Одна людина загинула – це жінка 62-х років, п’ятеро поранених. Двоє – в лікарні: чоловік 1981 року народження та жінка – 1986 року народження. Стан середньої тяжкості. Вони отримують всю необхідну допомогу. Ще трьом медики надали необхідну допомогу на місці.
 
У Кривому Розі пошкоджено торгівельний центр, в якому були звичайні магазини одягу, побутової техніки та ігрові кімнати для дітей. Перебиті лінії та контактна мережа швидкісного трамвая. На відновлення необхідно близько тижня – матеріали та бригади є. Вони вже працюють. Дякую за допомогу великою технікою та щебенем "Рудомайн".
 
Вибито близько 300 вікон у двох лікарнях - однієї дитячої, однієї дорослої. Хворі переселені до інших палат. Направлені додаткові бригади Міськводоканалу та Сансервісу – завдання, враховуючи погодні умови, за добу закрити все ОСБ. Насправді, наразі вже закрили понад 96% вікон. До ночі закриють і інші, але це вже у сходових прольотах. Скління в мінусову температуру проводити не можна - скло лусне. Будемо склити, коли буде плюсова температура.
 
Також пошкоджено 20 приватних будинків та понад 200 багатоквартирних, 5 шкіл, 3 дитсадочка, 2 Терцентра, 1 ДЮСШ та коледж. Що стосується шкіл та дитячих садочків, де були пошкоджені вікна, то там також на понад 95% вже вікна закриті. Сьогодні роботи будуть закінчені. В Терцентрах вікна закриті на 100%.
 
У трьох районах міста було створено оперативні штаби з прийому заяв на виплату допомоги з міського бюджету, також здійснюється видача допомоги з міського матрезерву - плівка, ОСБ та інше. Станом на зараз вже прийнято від людей 113 заяв на оформлення допомоги від міста. Видано 560 листів ОСБ, 214 листів шиферу, 6 тис. кв.метрів плівки та багато іншого. Тим, хто потребує допомоги з установки ОСБ – вона надається.
 
Адреси районних оперативних штабів: Центрально-Міський район - будівля Центрально-Міського райвиконкому, вул. Свято-Миколаївска, 27 – прийом заяв від городян на пошкоджене майно. Криворізька гімназія №2, вул. Шмідта, 76 "А" – видача допомоги з матрезерву, плівка, ОСБ та інше. Саксаганський район - Криворізька гімназія № 91  - вул. генерала Радієвського, 48. У Довгинцівському  районі – на Східному-2 по вул. Лісового, 7. Оперативні штаби з надання допомоги продовжать працювати і завтра до 17.00.
 
- Щодо питань з транспорту. До усунення наслідків ракетної атаки, рух вагонів швидкісного трамваю буде організовано наступним чином: зі станції проспект Металургів перевезення пасажирів в напрямку станції бульвар Вечірній; зі станції бульвар Вечірній перевезення пасажирів в напрямку станції Кільцева. Найближчим часом плануємо організувати рух вагонів зі станції Зарічна до станції майдан Праці.
 
Також організований рух додаткових автобусів на тих ділянках, де немає альтернативи тролейбусам і трамваям: від «Спорткомплексу» до зупинки «вул. Зелена»; від «95 кварталу» до «Піонеру» через «Більшовик»; з «95 кварталу» до станції «Кривий Ріг», що на Червоній.
 
Підкреслю, для ліквідації наслідків задіяні всі необхідні служби. На жаль, це не перша ракетна атака. В нас є чіткий алгоритм дій, всі знають свої завдання. Всім, хто потребує допомоги, вона буде надана. Ніхто без допомоги не лишиться.

- Також наше місто, як вся Дніпропетровщина та декілька інших областей, постраждали від екстремальної негоди. Всю ніч та протягом цього дня бригади комунальників ліквідовували та продовжують ліквідовувати наслідки. Робота буде продовжена до тих пір, поки всі наслідки не будуть усунені. Протягом дня також ліквідовано 34 обриви на лініях тролейбусів, але роботи ще дуже багато. Вже частково відновлено рух тролейбусів: з «95 кварталу» до мікрорайону «Східний» (2 одиниці з інтервалом 40-45 хв.); від «95 кварталу» до «30 річчя Перемоги» (2 одиниці з інтервалом 40-45 хв.); від «95 кварталу» до площі Визволення (2 одиниці з інтервалом 30-35 хв.).
 
Паралельно працюють бригади ДТЕК, які проводять відновлювані роботи на електромережах. Нагадаю, на ранок у місті без електрики залишилися 15 тисяч абонентів. Було обірвано чотири високовольтні лінії. Їх вдалося відновити, але у наслідок негоди, яка триває, сталися обриви ще чотирьох ліній. Завтра кількість бригад зросте до 18 - ми домовилися про додаткові 5 бригад із Дніпра.
 
Бригади комунальників вже розпилили та вивозять понад 1300 впавших дерев та великих гілок. Спецтехніка, яка посипає та чистить дороги, працює цілодобово.
 
Щодо тепла. Всі котельні міста в роботі, при чому 9 з них зараз працюють на дизель-генераторних установках через обриви мереж. Але працюють у повному режимі та подають тепло. Раніше зупинена котельня у Тернах також вже працює. Біля 20 будинків там на стадії підключення. Задача – підключити до 21.00.
 
Окремо прошу водіїв утриматися від поїздок у разі можливості. У разі, якщо поїздка вкрай необхідна - дотримуйтеся швидкісного режиму та безпечної дистанції, рухайтеся з увімкненими ближнім світлом фар. Не паркуйте автомобілі під деревами та на узбіччях доріг, аби не ускладнювати роботу прибиральної техніки.
 
- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під контролем Збройних Сил України. За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, наші війська продовжують завдавати ворогу втрат в живій силі та техніці. За добу загальні втрати ворога - 416 окупантів, ще 10 здалися у полон. Загальні втрати ворога у військовій техніці склали 28 одиниць. Зокрема, 5 ББМ, 6 артсистем, 1 РСЗВ, 10 БпЛА, 6 автомобілів. Також знищено 2 склади боєприпасів.
 
- Шановні земляки, прошу дуже уважно ставтесь до сигналів повітряної тривоги. Бережіть себе та своїх близьких!
Тримаємось! Хочу висловити велику подяку усім комунальникам, енергетикам, медикам та всім криворіжцям за вашу працю.
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 5 травня

20:00, 4 май 2024

0

Погода на 6 травня

20:00, 5 май 2024

0