--.-° --% 0мм

Мережа дошкільних навчальних закладів Дніпропетровщини у 2011 році буде розширюватися

10:16, 2 дек 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Мережа дошкільних навчальних закладів Дніпропетровщини у 2011 році буде розширюватисяПро це йшлося на нараді «Про стан і перспективи розвитку дошкільної освіти в контексті регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти», яка відбулась в облдержадміністрації під головуванням заступника губернатора Марії Пустової. У нараді також взяли участь заступники міських голів та заступники голів райдержадміністрацій, керівники управлінь, відділів освіти міст та районів області, а також керівники закладів освіти обласного підпорядкування.

У своїй доповіді Марія Пустова підвела підсумки 2010 року та визначила пріоритети розвитку освітньої галузі Дніпропетровщини на 2011 рік.

«За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула вже наступного року мережу дошкільних навчальних закладів в області буде суттєво розширено. Це дасть змогу суттєво зменшити чергу на влаштування дітей до дошкільних навчальних закладів, збільшити охоплення дошкільною освітою, та повністю забезпечити дошкільною освітою дітей п’ятирічного віку», - наголосила Марія Пустова.

На сьогоднішній день в області функціонує 887 дошкільних навчальних заклади різної форми власності. Щорічне розширення мережі дошкільних установ дає можливість довести показник охоплення дошкільною освітою по області з 72% у 2007 році до 75% у 2010 році (по Україні – 56%).

З року в рік поступово збільшується контингент вихованців дошкільних навчальних закладів. Якщо у 2007 році він складав 87 тис. дітей, то на кінець 2010 року становить 97,8 тис. дітей.

У 2010 році відновлено роботу 16 дошкільних навчальних закладів, відкрито 72 групи при працюючих дитячих садочках.

Наступного року планується відновити роботу ще 21 дошкільного закладу, реорганізувати 26 загальноосвітніх навчальних закладів у навчально-виховні комплекси типу «школа-дошкільний заклад» та відкрити 85 груп при працюючих ДНЗ.
Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул окреслив коло завдань для органів місцевого самоврядування, управлінь, відділів освіти та керівників дошкільних навчальних закладів щодо реформування дошкільної освіти. Зокрема, губернатор вважає за необхідне повернути раніше закриті і орендовані дошкільні заклади та ті, приміщення яких використовуються не за призначенням, до мережі дошкільних навчальних закладів області.
Також Олександр Вілкул дав завдання на базі шкіл створити навчально-виховні комплекси «школа-дитячий садок» та відкрити додаткові групи у функціонуючих дошкільних навчальних закладах. Крім того, має бути організовано підвезення дітей дошкільного віку до дитячих садочків та забезпечено дошкільні навчальні заклади комп’ютерною технікою і підключенням до мережі Інтернет.

Також губернатор дав доручення заступникам міських голів та голів райдержадміністрацій врахувати при формуванні проекту бюджету на 2011 рік планові призначення на харчування учнів у повному обсязі відповідно до нормативів, визначених постановою Кабінету Міністрів України.

Інформаційна довідка про дошкільні заклади області:
В області створюються всі умови для підготовки дітей 5-ти річного віку до школи, а саме: працюють групи з короткотривалим перебуванням дітей при дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах, запроваджується соціально-педагогічний патронат тощо. Завдяки цьому охоплення п’ятирічних дітей області дошкільною освітою збільшилося з 82% у 2007 році до 98% за підсумками 9 місяців 2010 року (по Україні – 93,5%).

Для реалізації здібностей та інтересів дітей в області працюють 423 дошкільних навчальних заклади різного профілю: фізкультурно-оздоровчого, гуманітарного, мовленнєвого, художньо-естетичного еколого-природничого, в яких виховується більше 46,4 тис. дітей (47% від загальної кількості дітей у ДНЗ). У 70% дошкільних закладів області працюють гуртки, студії, спортивні секції.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых