--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині проводиться вакцинація учнів проти грипу

14:25, 1 дек 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині проводиться вакцинація учнів проти грипуНа нараді «Про стан і перспективи розвитку дошкільної освіти в контексті регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти», яку провела заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова, було розглянуто питання про заходи щодо запобігання розповсюдження грипу та гострих респіраторних захворювань (ГРВІ) у навчальних закладах області.

Протягом вересня-листопада 2010 року головним управлінням освіти і науки облдержадміністрації проводиться організаційна робота щодо попередження масового поширення інфекційних захворювань в навчальних закладах області в осінньо-зимовий період.

Зокрема, ведеться роз’яснювальна робота серед учнів та їх батьків щодо розповсюдження захворювань та найбільш дієвого способу запобігання епідемічних ускладнень – вакцинації. Також щоденно проводиться моніторинг стану відвідування учнями навчальних закладів. Керівникам органів місцевого самоврядування поставлено конкретні завдання щодо впровадження профілактичних заходів та вакцинації з гострих респіраторних захворювань серед учнівської молоді.

Марія Пустова наголосила на необхідності посилити роботу зі щеплення дітей у навчальних закладах області.

Фінансування закупівлі вакцини для щеплень проти грипу дітей із малозабезпечених сімей та дітей-сиріт здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів. У Дніпропетровській області нараховується майже 155 тисяч дітей із малозабезпечених сімей та дітей-сиріт.

З місцевих бюджетів на придбання вакцини виділено понад 578 тис. грн.
Марія Пустова підкреслила, що за ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Вілкула, цього року для вихованців інтернатних закладів обласного підпорядкування з обласного бюджету виділено кошти не лише на вакцинацію (216,7 тис.), але й на організацію вітамінізації харчування дітей (252,1 тис. грн).

Станом на 29 листопада 2010 року охоплено щепленням 3871 вихованців інтернатів, що становить 63,6% від їх загальної кількості. Повністю провакциновано дітей-сиріт та дітей, що знаходяться під опікою та навчаються в інтернатних закладах обласного підпорядкування.

12 навчальних закладів обласного підпорядкування стовідсотково провели щеплення дітей. В інших інтернатних закладах обласного підпорядкування відсоток охоплення щепленням проти грипу сягає 85%.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых